50 ezren voltak

Október 20–22. között rendezték meg a 81. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK). Az idén a múltkorinál is nagyobb hangsúlyt kapott az agrárium és élelmiszer-termelés bemutatása a laikusabb érdeklődők számára.

Házunk tája2023. 10. 30. hétfő2023. 10. 30.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

 Nem véletlenül, mert a cél az, hogy a hétköznapi emberek mi­­nél többet tudjanak meg az ágazatról. Ezért az előző – kétévente megrendezett – OMÉK-okhoz ké­­pest is sokkal nagyobb szerephez jutott a kézműves kirakodóvásárral, gyermekkoncertekkel, állatsimogatóval, gasztroudvarral és számos interaktív műsorral tarkított bemutató­so­rozat. Az agráresemény igazi családi programot, tartalmas kikapcsolódást kínált, miközben megmaradt az agrárszakmát képviselők fontos ta­­lálkozóhelyének is.

A fővárosi vásárváros, a Hung­expo A pavilonja a szakmai szervezetek, cégek, az élelmiszer- és agrárgazdaságban szerepet vállaló termelők, feldolgozók számára kínált bemutatkozási lehetőséget. Az Agrármarketing Centrum exportfejlesztéssel foglalkozó tevékenységét, a Hungarian Food Business Programot is megismerhették az érdeklődők a több száz négyzetméteres, 40 hazai céget felvonultató standon. Itt rendezték meg a Hun­garian Food Summit találkozót, amelyen a magyar vállalkozások 80-100 külföldi befektetővel tárgyalhattak és köthettek üzletet.

 

Ezek is érdekelhetnek