Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Nemrégiben kezdődött az őszi lehalászás a hortobágyi halastavakon. A kifogott halak jelentős része karácsonykor kerül a fogyasztók asztalára.
A Hortobágyi Halgazdaság 2200 tonnás teljes állományából mintegy 1500 tonnát elsősorban a hazai piacokon értékesítenek, de az exportpiac is bővül. A szakemberek jóslata szerint az idén 10-20 százalékkal is drágábban juthatunk az egészséges és finom halfélékhez, mint tavaly.
Az elepi gazdaságban egyébként minden év októberének második felében kezdik el a lehalászását. A szakszerű és időigényes munka pontos előkészületeket kíván. Hortobágy környékén a nyolc tóegységből – a speciális munkagépek segítségével – többféle halfajtát fognak ki. A mostani lehalászás során húszkilós harcsa is a hálóba került.
A statisztikák szerint Magyarországon nagyon alacsony, 3,5 kiló az egy főre jutó évi halfogyasztás. Ez a szám messze elmarad a 20 kiló fölötti európai átlagtól. A szakemberek szerint egészségünk érdekében egy héten minimum egyszer, de legalább kétszer ajánlatos lenne halat enni. A csekély hazai halfogyasztás nem annyira az igények, mint inkább a kínálat hiányából, olykor pedig a magas árakból fakad.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu