Drasztikusan nőtt a távhő díja Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón a helyi szolgáltató 40 százalékkal megemelte a távhődíjat. A lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés ellen.

Hírek, információkBalogh Mária2009. 01. 15. csütörtök2009. 01. 15.
Drasztikusan nőtt a távhő díja Hajdúszoboszlón

Mivel az elmúlt évben nem emelték a távhőszolgáltatás díját Hajdúszoboszlón, így januártól a szolgáltató ezt rögtön 40 százalékkal „pótolta”. A döntést a helyi képviselőtestület elfogadta – nem így a lakók. Ezerkétszáz lakást érint a díjemelés, februárban már a drágább csekket kell befizetni. Az elmúlt évben egy 50-60 négyzetméteres lakás 22-24 fokra fűtése a téli időszakban havonta mintegy 40 ezer forintra rúgott – ehhez képest jön a 40 százalékos növekedés.

A közüzemi cég vezetője a gázár várható csökkenésében bízva azzal vigasztalja az elkeseredett embereket, hogy talán az év második felére minden visszaállhat a régi rendbe.

A helyzet Debrecenben sem jobb, ott egy 60 négyzetméteres lakás tulajdonosának vagy bérlőjének a Hőszolgáltató 40-60 ezer forintos számlákat küld a fűtésért és a melegvíz-szolgáltatásért. Egyébként pedig a debreceni Hőszolgáltató évek óta hazánk legnyereségesebb és legjobban működő cégei listájának dobogósa...

Ezek is érdekelhetnek