Csíkos bort ihatunk!

Bor és Csík: immár ezek is összetartoznak. Ugyanis a budatétényi Rozáriumban rendezik meg a Kárpát-medencei Borászok 4. Találkozóját, ahol a borok mellett egyebek közt a Csík zenekar zenéjét is "megkóstolhatják" a látogatók.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 06. 02. kedd2009. 06. 02.
Csíkos bort ihatunk!

Kárpát-medencei borászok hozzák el legjobb nedűiket az Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht. budatétényi Rozáriumába (Budapest XXII., Park u. 2.), ahol negyedszer rendezik meg szakmai találkozójukat.

A június 12-14. közötti eseménysorozat az 1900-as évek pezsgő budafoki borkereskedelmi életét is felidézi majd - azt az időszakot, amikor e pincékben tárolták és innen szállították külföldre a Monarchia borvidékeinek borait. A háromnapos rendezvényen az anyaországi és a határon túli borászok jönnek össze, hogy tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, megkóstolják egymás borai, s találkozzanak a borkedvelő közönséggel.

A Rozáriumba várják a ma még kevésbé ismert kézműves borászatokat. A díszvendég - vagy inkább a „dísztáj” - a Tokaj-hegyaljai borvidék lesz.

A rendezvény minden napját esti koncertek zárják, elsőként a Makám együttes lép fel Lovász Irénnel, másodikként a bordalos Ghymes együttes kerül sorra, végül a Csík zenekar kínál dallamokat a borospoharak jókedvű emelgetéséhez.

Ezek is érdekelhetnek