Ki mit tudott 2009-ben?

Az idén már másodszor került megrendezésre a Pest Megyei „Ki Mit Tud?” vetélkedő sorozat, amelyben a megyében élő vagy tanuló iskolások mutathatták meg, hogy mire is képesek.

Hírek, információkKovács Réka2009. 06. 12. péntek2009. 06. 12.

Fotó: GABOR FENYES

Ki mit tudott 2009-ben? Fotó: GABOR FENYES

A vetélkedőt nyolc kategóriában rendezték meg, a tánc, zene és irodalom témakörökben. Az összes kategóriára igaz, hogy a produkciók között kifejezetten szoros és élvezetes verseny alakult ki a döntőben . A vers és próza kategória önálló indítása várakozáson felüli, roppant színvonalas versenyt hozott.

A vetélkedésre 971 általános és középiskolás gyermek jelentkezett, akik négy helyszínen (Érd, Gyál, Gödöllő, Monor) vettek részt a selejtezőkön. A zsűri pontozással juttatta tovább a kiválasztottakat az elődöntőkbe, ahonnan viszont már csak helyszínenként a legjobbaknak ítéltek kerülhettek tovább a döntőbe.

A döntőben a kategóriák győztesei ismert szakemberek előtt, szoros, izgalmas és szórakoztató versenyben bizonyíthatták, hogy valóban ők Pest megye legjobbjai. A zsűri tagjai között ott volt Szarvas József színművész, Tóth Vera énekesnő, Bánhidi Petra argentintangó-világbajnok, Mihály Gábor koreográfus, Gulyás Dénes operaénekes és Szarka Tamás, a Ghymes együttes szövegírója és szólistája. A zsűrielnök tisztét Kudlik Júlia műsorvezető vállalta.

Íme a döntő kategóriánkénti győztesei:

Egyéb
Hermán Dominik /gyáli elődöntő/
Komolyzene
Mester Dávid   /Monor/
Könnyűzene
Németh Katalin /Érd/
Modern tánc
Crazy Dolls /Monor/
Népdal
Sercli Énekkettős /Gödöllő/
Néptánc
Lénárt Ádám /Gödöllő/
Népzene
Horváth Marcell /Érd/
Vers és próza
Lakatos Lúcia /Érd/

 Kattintson a képre és megnyílik képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek