Rajta tartjuk a szemünket!

A futballvilág nyári átigazolási szezonja világsztárok terveiről és aláírásairól, hihetetlen összegek repkedéséről, futballklubok hamarosan bekövetkező felemelkedéséről, a szurkolók eufóriájáról mesél.

Hírek, információkDulai Péter2009. 06. 19. péntek2009. 06. 19.
Rajta tartjuk a szemünket!

Konföderációs kupa ide vagy oda, egészséges focidrukkernek a topligás bajnokságok befejeztével véget ért a szezon. Természetesen kellemes dolog délután 4-kor a tévé előtt henyélni és nézni, ahogy a spanyol válogatott hülyét csinál aktuális ellenfeléből, de azt mindenki tudja, hogy ennek az egész főpróbásdinak – a rendező országot kivéve – senki nem tulajdonít nagy jelentőséget.

Van azonban valami, amivel a tisztességes futballszerető ember kénytelen ilyen tájt foglalkozni, habár kifejezetten az őrületbe kergeti ez az egész cirkusz. Ez pedig az átigazolási időszak.

Jelen pillanatban a Real Madrid szurkolói az egyetlenek a világon, akik nyeregben érezhetik magukat, hiszen a két legnagyobb fogás – Kaka és Cristiano Ronaldo – már az övék. Hogy ebből a költekezősdiből mi sül ki az ősszel, az most még senkit sem foglalkoztat, az öröm egyelőre határtalan. Mi van azonban a maradék kismillió csapattal? Ki jön Manchesterbe Ronaldo helyére? Ibrahimovic megy-e a Barcába? Lipcsei Peti vajon hosszabbít-e a Fradinál? Hová költözik Ribéry Münchenből? A foci világát messzire elkerülők nem is tudják, hogy az ilyen és ehhez hasonló kérdések hány álmatlan éjszakát okoznak a lelkiismeretes drukkereknek.

Az elkövetkező hetekben, hónapokban megpróbálunk lépést tartani a sok pletykával, s igyekszünk rendszeresen beszámolni az összes fontosabb átigazolási hírről, még akkor is, ha 80 százalékuk általában kacsa. A körkép viszont velük lesz teljes.

Szóval: mindenen rajta tartjuk a szemünket!

Ezek is érdekelhetnek