Készüljön mézes csókolózásra hétvégén!

Az eddigieknél is színesebb, izgalmasabb lesz a júliusi mézes hétvége a cívisvárosban, amit most szombaton és vasárnap rendeznek meg.

Hírek, információkBalogh Mária2009. 07. 24. péntek2009. 07. 24.
Készüljön mézes csókolózásra hétvégén!

„Debrecenben mézeskalácsból fonják a kerítést” címmel tartják meg az idei mézes-hétvégét július 25-26-án, ami persze jól hangzik, de sajnos nem igaz. A Déri Múzeum munkatársai azonban épp, hogy a népi hagyományok ápolása, a jó hangulat, a színvonalas programok megteremtésével két napra nagy valószínűséggel „elhitetik” az érdeklődőkkel, hogy mézeskalácsból fonják a kerítést.

A rendezvényen sort kerítenek minden hagyományos, mézből készülő termék bemutatójára és vásárára, de lesz kézműves foglalkozás, ahol a látogatók maguk is elkészíthetik mézeskalács csodáikat, továbbá népzene, szív-szerelem csókverseny, haditorna, játszóház, kóstoló a mézes finomságokból, és népszerű, Keserűméz című United koncert.
Az újdonságok közé tartozik, hogy a szervezők olyan szerelmes párok jelentkezését várják, akik bátran beneveznek a mézes csókolózásra. Ez azt jelenti, hogy a lánynak és a fiúnak is mézet kell vennie a szájába, s úgy csókolózni, ameddig csak szusszal bírják.

Frissülésként pedig meg lehet majd kóstolni őseink kedvelt üdítő italát, a márcot és a mézes sört. Nem a mézes pálinkát, mivel az a nagy melegben komoly vérnyomás ingadozást okozhat.
A kétnapos, hangulatosnak ígérkező, hagyományápoló programsorozatból nem maradhat ki a modern zene sem. Így stílusosan, a Keserűméz címet viselő koncertnek örvendhet a nagyérdemű, a United zenekar közreműködésével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek