Vérszívó állatok garázdálkodnak

Néhány hete új állatfaj tűnt fel a Kárpátaljával szomszédos Ivano-Frankivszk megyében. Az ismeretlen állat ma Ukrajna legrettegettebb élőlénye. A neve: csupakabra.

Hírek, információkBalogh Géza2009. 07. 12. vasárnap2009. 07. 12.
Vérszívó állatok garázdálkodnak

A riasztó külsejű, vámpírszerű lényt csupán néhány ember látta eddig, de annál félelmetesebb a híre. Az ukrajnai hírportálok szerint az Ivano-Frankivszk környéki falvakban élő gazdák csirkéit, pulykáit, nyulait pusztítja éjszakánként. Hegyes agyaraival két apró lyukat vág a háziállatok testébe, és kiszívja a vérüket. Akik látták, azt mondják: a kopasz kutyára, patkányra és kengurura emlékeztet – mellső lábai ugyanis rövidebbek, mint a hátsók, s állítólag akár a két-három méteres kaput is képes átugrani. Szőrének élénk narancssárga színe van, két, egymástól távol álló szeme pedig éjjelente szikrázva világít. A vadászok ugyanakkor azt állítják, hogy csupán egy éhes róka „terrorizálja” a lakosokat, de az is lehet, hogy görénycsalád tagjai lakmároznak a baromfiólakban.

A csodalény felfedezői viszont arra hivatkoznak, hogy úgy  tizenöt éve egy Puerto Rico-i farm kecskéit, nyulait is hasonló állat pusztította. A karibi farmer azonban hurkot vetett és nyakon csípte a vérszívó fenevadat. Igaz, rajta kívül senki se látta, de azért nevet adtak neki: csupakabra. S most rejtélyes módon a mi szomszédságunkban garázdálkodik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek