Világrekord született Kaposváron

Ötödik alkalommal rendezik meg Kaposváron a Youth Football Festivalt, a gyermek és ifjúsági foci egyik legnagyobb nyári eseményét. Idén, a fesztivál legfőbb látványossága a dekázás világcsúcsának megdöntése volt.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 07. 24. péntek2009. 07. 24.

Fotó:

Világrekord született Kaposváron Fotó:

22 ország 1200 futballistája és focikedvelője gyűlt össze a kaposvári Rákóczi-stadionban, hogy legalább 15 másodpercig együtt dekázva megdöntsék a 2007-ben Bécsben felállított rekordot. Az akkori 627 fős csúcsot jóval túlszárnyalva közel 800-an (egészen pontosan 792-en) emelgették a labdát csütörtök este. Az újdonsült rekorderek emlékül megtarthatták a labdákat, és a részvételről személyre szóló oklevelet is kaptak.

A kaposvári nemzetközi nyári labdarúgótornán az U9-től az U19-ig minden korosztályos labdarúgócsapat részt vehet a FIFA bármely tagországából. És nem is kell feltétlenül klubcsapatnak lennie - területi válogatottak, iskolai csapatok, utánpótlás akadémiák csapatai ugyanúgy nevezhettek az idén július 20-tól 26-ig tartó fesztiválra. A hatalmas népszerűségnek örvendő tornára Magyarországon kívül az elmúlt években 25 országból érkeztek csapatok.

Ezek is érdekelhetnek