Ismét pezseg a Borváros Budafokon

Szeptember 5-én és 6-án immár 20. alkalommal rendezik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Lesz zene, tánc és finomabbnál finomabb nedűk, melyekért érdemes lesz elmenni!

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 08. 29. szombat2009. 08. 29.
Ismét pezseg a Borváros Budafokon

A jubileumhoz méltón neves fellépőkkel várják a vendégeket: ott lesz többek között a Budapest Bár, a Besh O Drom, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Rúzsa Magdi is, akit az eseményen pezsgőrendi taggá avatnak.

A romantikus hangulatú pincelátogatások és a gasztronómiai élvezetek mellett színes kulturális programot is kínálnak az idelátogatóknak: nemzetiségi táncegyüttesek, fúvós együttesek, dzsesszzenekarok és számos népszerű előadóművész gondoskodik a közönség szórakoztatásáról.

Szombaton délelőtt 10 órakor az ünnepi megnyitóval veszi kezdetét az esemény a Savoyai téren, majd 11 órától gyermekműsorokkal várják a legkisebbeket a budafoki Oroszlános Udvarban és környékén. A nap folyamán a városrész pincészeteit ingyenes kisvonat-járat köti össze, a pincéknél sramli, jazz és hagyományőrző muzsika, kiállítások, pincelátogatással egybekötött borkóstoló várja a nagyérdeműt. A fesztivál központi helyszínén, a budafoki Oroszlános udvarban délután fellép többek között a Four Fathers, Ferenczi György és a Rackajam, a Budapest Bár és a Besh O Drom.

Vasárnap délután a népzenei dallamoké a főszerep az Oroszlános Udvarban, 13 órától szerb, görög és cigány táncbemutatókat láthatunk, majd fellép a Fabula Rasa és a CimbaliBand. Az idei Borfesztivál Rúzsa Magdi nagykoncertjével zárul este fél héttől.

A zenei programokon túl kézműves piac, gyermeksátor, gasztronómiai különlegességek és természetesen borkóstolók várják a látogatókat.

A rendezvényről további információkat ITT olvashat.

Ezek is érdekelhetnek