Lefejelte a bírót

Azt mindig is tudtuk, hogy a futballbíráskodás nem a legbékésebb mesterség, de a bíróverésre azért felkapja a fejét az ember. A Szabolcs megyei Jékén most ez történt.

Hírek, információkBalogh Géza2009. 08. 31. hétfő2009. 08. 31.
Lefejelte a bírót

Mint minden megyei másodosztályban, a szabolcsiban is ádáz meccseket vívnak egymással a kisfalvak labdarúgó csapatai, de a nagy csaták általában kézfogással érnek véget. Nem úgy a hétvégén Jékén, ahol a Rohod csapata szerepelt, akik ugyanúgy pont nélkül álltak a bajnokságban, mint a vendéglátók. A két, nagyjából egyforma képességű együttes sokáig ezúttal se tudta döntésre vinni a dolgot, mígnem aztán a hajrában a vendégek betaláltak. De sokáig nem örülhettek a vezetésnek, mert a hazaiak a hajrában, a 85. és 86. percben rúgott gólokkal fordítottak.

Megesik ez nagyobb csapatokkal is, a 88. percben azonban Jékén kitört a botrány. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, mire az egyik rohodi játékos érthetetlen módon hevesen szidni kezdte a bírót, mire az felmutatta neki a piros lapot. A feldühödött vendégjátékos azonban az öltöző helyett a játékvezető felé indult, és közvetlen közelről nagy erővel lefejelte. Szegény bíró elvesztette az eszméletét. Becsületére legyen mondva midkét csapat ártékosainaké s vezetőinek is: nyomban a bíró segítségére siettek, s a rohodiak azonnal elnézést kértek megkergült focistájuk tette miatt.

A támadásban három fogát is elvesztő bíró elfogadta a bocsánatkérést, majd feljelentette a magáról megfeledkező játékost.