U20-as világbajnokság: jön a ráadás

Az U20-as világbajnokságon szereplő labdarúgó válogatottunk tagjai botladozó kezdés után remek hajrát vágtak ki és teljesítették a minimális célkitűzést: csoportjukból az első helyen jutottak a legjobb 16 közé.

Hírek, információkPalágyi Béla2009. 10. 05. hétfő2009. 10. 05.
U20-as világbajnokság: jön a ráadás

Kezdésnek a Hondurastól elszenvedett 0:3-as vereség nem ígért túl sok jót, idehaza már-már temetni kezdtük a sportág jövőjét reprezentáló együttest – de miért ne tettük volna? Hozzá vagyunk talán szokva a focipályákon a látványos feltámadáshoz? Nos, sokkal inkább a 93. percben esett gólok szomorú élményével hagyjuk el a stadiont.

A fiúk az utolsó csoport meccsükön, Alexandriában az Arab Emírségek válogatottjával csatáztak, a tét az volt, hányadik helyen jutunk tovább? Németh Krisztián és Koman Vladimír hamar megadta a kétségekre a választ: góljaikkal a félidőben 2:0 arányban vezettünk és ez is maradt a végeredmény.

Következő ellenfelünk kedden 20 órakor Csehország válogatottja lesz. Róluk azt kell tudni, hogy 0:0-ás döntetlent játszottak a világbajnokság esélyesének számító Brazíliával, de a mieinkkel is jól ismerik egymást. A gyakori edzőmérkőzéseinken általában döntetlen körüli eredmények születtek. Most azonban nem tréningmeccs következik, a tét a legjobb 8 közé jutás! A Honduras elleni kudarcot már megbocsátotta a honi közvélemény, némi ráadást pedig köszönettel fogadna.

Ezek is érdekelhetnek