Zöldinnováció a köbön! E-EXPO, az újdonságok tárháza

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Körforgásos Gazdaság Elemző Központja olyat csinál, amit eddig senki más hazánkban: egy hibrid rendezvény keretén belül tárja elénk számos olyan terméket, szolgáltatást, ötletet és kidolgozásra váró technológiát, amely a zöldinnovációk térnyeréséhez és a karbonlábnyomunk csökkentéséhez járul hozzá.

Hírek, információk2023. 06. 15. csütörtök2023. 06. 15.
Zöldinnováció a köbön! E-EXPO, az újdonságok tárháza

A MATE rendezvényét nagy figyelem övezi: a hazai gazdaságnak eddig sem kellett szégyenkeznie a klímavédelmi célokat szolgáló gyakorlata miatt, most azonban minden eddiginél kreatívabb és formabontóbb megoldásokra számíthatnak azok, akik figyelemmel kísérik Magyarország első Zöldinnovációs és Energiahatékonysági Expóját.

A fenntarthatóság jegyében az Expó hibrid formában zajlik, azonban a jelentkezésnek még mindig nincs vége! A szervezők egészen június 25-ig várják mindazon kiállítók jelentkezését, akik ágazattól függetlenül erősítenék a hazai gazdaság versenyképességét zöld megoldásaik révén, illetve tevékenységükkel arra törekednek, hogy a hazai zöldgazdasági átállás mielőbb megvalósuljon. Ehhez a pályázóknak nem kell mást tenniük, mint a fenti időpontig eljuttatni pályázati anyagukat a [email protected] e-mail címre és megismerni a részletes feltételeket az Expó hivatalos felületén, a www.e-expo2023.hu weboldalon.

Támogatókban sem szűkölködnek

Az E-EXPO rendezvényhez számos szervezet csatlakozott támogatóként. Ezek között jelen vannak civilszervezetek, illetve kamarák. De a kezdeményezés mögé más szereplők is csatlakoztak, így több közigazgatási szervezet és a banki illetve üzleti szféra résztvevői is.

Nem feledkeznek meg a díjakról sem

A hazai innovátoroknak érdemes komolyan venniük a rendezvényt, hiszen amellett, hogy a legjobb termékekről bemutató kisfilm készül, kiosztásra kerülnek olyan komoly presztízsértékkel bíró díjak, mint például a Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Nívódíj, vagy a Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Díj, illetve a közreműködői különdíjak is.

A legkisebbekre is gondoltak

A rendezvény egyik missziója, hogy a társadalom legszélesebb rétegeit a környezettudatosságra, a zöldmegoldások alkalmazására és a klímavédelemre ösztönözze. Abban hisznek, hogy ezt a fajta tudatosságot már minél fiatalabb korban érdemes kialakítani: éppen ezért az Expó keretén belül zajlik a szervezők által hirdetett Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Rajzpályázat, amelyre négy kategóriában (általános iskola 1-4. osztályos tanulóinak, általános iskola 5-8. osztályos tanulóinak, gimnazista és szakközépiskolás tanulóinak, illetve gyógypedagógiai iskolába járó 1-8. osztályos tanulóknak) lehet jelentkezni minden olyan alkotással, ami a zöld jövővel kapcsolatos.

A rajzpályázat benyújtási határideje szintén június 25. napja