Szipkáznak a törpék

Ismét emelni kellett – most félmilliárddal a júliusi 2,5 milliárdos után - a Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése című EU-s pályázat keretösszegét.

Hitel, biztosítás2008. 10. 31. péntek2008. 10. 31.
Szipkáznak a törpék

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a célra eredetileg 7,4 milliárd forintot különített el, de júliusban a pályázati keretösszeg kimerült. A mostani, ötszázmilliós pótkerettel együtt 2008-ban összesen 10,4 milliárd forintnyi támogatást nyerhetnek egyszerű technológiafejlesztésre a mikro- és kisvállalkozások a meghosszabbított beadási határidőig, 2009. január 31-ig benyújtott pályázataikkal.
A pályázaton a nem Közép-Magyarországon történő beruházások keretében új, vagy három évnél nem régebbi eszköz beszerzésére igényelhetnek egy és húsz millió forint közötti összeget. A támogatás aránya 30 és 50 százalék között változik. Valamennyi olyan hazai mikro- vagy kisvállalkozás támogatást nyer a forráskeret kimerüléséig, amely igazolja a jogosultságát és helyesen tölti ki a lényegesen leegyszerűsített pályázati dokumentációt. A pályázat beadástól számítva akár négy hónapon belül a pályázó kezében lehet az utófinanszírozású támogatás.
A mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztésére már 2007-ben is pályázhattak. Tavaly közel ezerötszáz cég nyert vissza nem térítendő támogatást ezen a pályázaton, idén október közepéig már több mint ezer pályázat érkezett be.
szabadfold.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek