Most jönnek csak az igazi viharok!

Aki azt hiszi, hogy a hétvégi viharral megúsztuk a nyarat, az téved. A statisztikák szerint a nagy viharok augusztusban alakulnak ki.

Hitel, biztosításO. Horváth György2009. 07. 20. hétfő2009. 07. 20.

Kép: villám természet villámcsapás Fotó: Szabadfold Archivum

Most jönnek csak az igazi viharok!
villám természet villámcsapás Fotó: Szabadfold Archivum

A lakásbiztosítások területén piacvezető AEGON Magyarország tapasztalatai szerint a tavaly bejelentett lakás- és épületkárok közül 28,5 százalék írható a vihar számlájára, további 9,8 százalékot a villámcsapások, míg 4 százalékot a jégverések okozta károsodások képviselnek. Tegyük hozzá, ez összesen annyi, mint amennyit a csőtörések okoznak.

Az adatok szerint valószínűleg nem a szombati vihar volt az idén az utolsó: az elmúlt hét év tapasztalatai szerint a legtöbb viharkár-bejelentés augusztusban szokott befutni - 25 százalékkal több meteorológiai okokra visszavezethető kárbejelentés szokott érkezni a társasághoz, mint júliusban -a társasághoz. Pedig az egész országon végigsöprő mostani vihar intenzitása a hétfő reggel megkezdődött kárbejelentésekben is jól tetten érhető: hétfő tíz óráig máris hétszáz kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarország képviseleteire, amiből úgy tűnik, az idei év eddigi legnagyobb viharkár-eseményével van dolgunk – olvasható abban a közleményben, melyet a biztosító juttatott el a Szabad Föld Online-nak.

A fenti adatok ellenére Magyarországon ma még négy lakásból egynek még mindig nincsen semmilyen lakásbiztosítása. Pedig ma már egy átlagos lakásra havi 1700-1800 forintért köthető olyan biztosítás.

 

Bejelentett károk (2008)

csőtörés

42,9%

vihar

28,5%

villámcsapás

9,8%

lopás

5,2%

jégverés

4,0%

felelősség

2,6%

felhőszakadás

1,5%

tűz

1,3%

hónyomás

0,6%

árvíz

0,1%

egyéb

3,5%

Összesen

100%

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek