Már a jég is benne van!

A jégeső is bekerült a természeti károk közé, illetve ha a kapott kárenyhítési előleg nagyobb a végleges összegnél, akkor azt nem kell visszafizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Hitel, biztosításSzabad Föld Online2009. 09. 01. kedd2009. 09. 01.
Már a jég is benne van!

Ez év márciusában hozott új rendeletet az agrár kárenyhítésről a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter - írta az MTI. Ebben nem szerepelt a lehetséges elemi károk között a jégeső, ez most bekerült a jogszabályba.

A jégkárt ugyanúgy 10 napon belül kell bejelenteni a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz, mint a belvíz okozta, illetve a fagykárt.

A rendeletbe bekerült egy új dátum is: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a következő év március 15-ig értesíti az érintetteket a kárenyhítés összegéről, és azt eddig a napig át is utalja nekik.

Egy passzus pedig kimarad a rendeletből: eddig ha a kárenyhítési előleg magasabb volt a végleges összegnél, akkor a különbözetet vissza kellett fizetni. Ezt a szabályt most a miniszter törölte a szövegből.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek