Magyar virágkötő Európa-bajnok

Kiss Attila 25 esztendős polgári fiatalember nyerte a virágkötők Európa-bajnokságát az angliai Cheshire városában megrendezett viadalon.

HobbiBalogh Mária2010. 08. 03. kedd2010. 08. 03.
Magyar virágkötő Európa-bajnok

A virágkötészet szerelmese – aki jelenleg egy jól menő budapesti virágüzletben dolgozik – tíz ország legkiválóbb virágkötőit győzte le több fordulóban. A négynapos versengést kétévente rendezik meg Európában. A bajnokságra nemzeti válogatók után kerülhetnek be a legjobbak.

Hazánk méltán lehet büszke a 25 esztendős hajdú-bihari fiatalemberre, aki 16 éves kora óta foglalkozik virágkötészettel. Talán nem véletlen, hogy a legutóbbi három virágkötészeti Európa-bajnokságot is rendre magyarok nyerték.

A mostani, angliai versenyen két alkotáshoz mindenki maga vihette a kellékeket, három kompozícióhoz a szervező város adta a növényeket és a kiegészítő díszítő darabokat.

A szakértők szerint a virágkötészethez elsősorban a virágok szeretete, alkotókedv, kreativitás, sok-sok gyakorlás, jó ízlés és szépérzék szükséges.

A közelgő, augusztus 20.-ai Debreceni Virágkarnevál előtt pedig a Nagytemplom előtti téren, a Virágok utcájában számos virágkötészeti csodában gyönyörködhetnek a látogatók. De nemcsak vásárolni lehet, de egyes pavilonokban bárki próbára teheti kézügyességét és alkotókedvét is.

Ezek is érdekelhetnek