Mit tud a bio dió?

Gőgös Zoltán, az FVM államtitkára ma ünnepélyesen megnyitotta az IFE FOODAPEST Nemzetközi Élelmiszer, Ital és Vendéglátóipari Szakkiállítást. Az Agrármarketing Centrum ezúttal is megrendezte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy díjátadó gáláját, ahol az idén 16 hazai cég 47 terméke kapta meg az elismerést.

IparkodóPethes József2008. 11. 18. kedd2008. 11. 18.
Mit tud a bio dió?

Jelenleg már mintegy 350 élelmiszer viseli a kiváló minőségre utaló védjegyet. Az embléma jelzi az igényes vásárlónak, hogy minőségi terméket tesz a kosarába, hiszen előállítóinak igen szigorú feltételeknek kell megfelelniük

A védjegy – amelyre önkéntes alapon pályázhatnak a gyártók – elnyerésének feltétele, hogy alapanyagai, összetevői és a gyártási folyamat, illetve maga a végtermék ne egyszerűen elérje a hatályos élelmiszer-szabályozás előírásait hanem egy vagy több jellemzőjében meg is haladja azokat. Használati jogának odaítélésekor alapkövetelmény az is, hogy a termékek minőségét a csomagolásnak nem csak esztétikailag kell tükröznie, hanem a tárolást, szállítást, felhasználást is minél inkább meg kell könnyítenie.

Az új védjegyes termékek között a legtöbb húskészítmény, őket a pálinkák követik, majd a sorban olyan különlegességek következnek, mint s snidlinges kecskesajt, a friss ruccola saláta, a Magyar Rapszódia névre hallgató kézműves bonbon, vagy a bio dió.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek