Cargill lett az Agrograinból

Az Agrograin átvette a Cargill márkanevet 2009. június 1.-től és új tevékenységgel terjeszkedik Magyarországon annak érdekében, hogy minél több termelőnek biztosítsa a vetőmagot, növényvédőszert és műtrágyát a jövőben.

IparkodóO. Horváth György2009. 06. 08. hétfő2009. 06. 08.
Cargill lett az Agrograinból

A Cargill 1995 óta van jelen Magyarországon, amikor kisebbségi tulajdonosa lett az Agrograin-nek, Magyarország egyik piacvezető gabona és olajosmag kereskedelmi vállalatának. 2007 októberében a Cargill felvásárolta az egész céget. Jelenleg a világ egyik legnagyobb terménykereskedője 67 országában 160 ezer alkalmazottal dolgozik.

A névváltozás megerősíti a Cargill kapacitás fejlesztésére és a versenyképesség növelésére irányuló stratégiáját Közép-Kelet Európában a gabona és olajos mag kereskedelem valamint az input üzletágak terén. „Ez a névváltozás a magyarországi jelenlét fontosságának elismerése és a beruházások nagyságát és a szolgáltatások erejét tükrözi” mondta Kócza Zsolt, a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt 12 hónapban a Cargill Magyarország Zrt. körülbelül 2 millió tonna gabonát és olajos magot vásárolt fel több, mint 2000 magyar termelőktől. A vállalat közvetlenül a termelőktől vásárolja fel a terményeket és a saját raktárait és kikötőit használja, arra hogy a nyersanyagot a vásárlókhoz eljuttassa. A Cargill pénzpiaci, raktárbérlési, szállítmányozási, vetőmag, növényvédőszer és műtrágya területen is nyújt szakmai iránymutatást és tanácsokat a termelőknek.

A Cargill Magyarország a magyar gabona és olajosmag kizárólagos szállítója a Cargill vállalat széleskörű európai olajosmag feldolgozó, keményítő előállító, liszt és takarmánygyártó hálózatába. Ez a helyzet a jövőben új lehetőségeket teremt a gabonát és olajosmagot (árpa, búza, repce, napraforgó, kukorica) előállító magyar termelőknek a közvetlen végfelhasználónak történő értékesítéshez.

A meglévő üzleti partnerek és beszállítók számára az új név nem okoz változást, folyik a megszokott üzletmenet. Ugyanakkor a Cargill új tevékenységgel terjeszkedik Magyarországon annak érdekében, hogy minél több termelőnek biztosítsa a vetőmagot, növényvédőszert és műtrágyát a jövőben.

Ezek is érdekelhetnek