Majdnem 360 milliós támogatás

Összesen 357 millió forintos fejlesztési támogatást ítélt oda egyedi döntése alapján a kormány a ceglédi Infineon Technologies Cegléd Kft.-nek - ismertette a Gazdasági Közlöny.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 08. 22. szombat2009. 08. 22.
Majdnem 360 milliós támogatás

A támogatást a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium(NFGM) juttatja a vállalatnak a Beruházás-ösztönzési Célelőirányzat terhére. A félvezetőgyártó Infineon Technologies még idén februárban jelentette be, hogy 17 millió eurós kapacitásbővítő beruházást hajt végre ceglédi gyárában, ezzel 2012-ig 250 új munkahelyet létesít – írta a hírszerző.hu az MTI alapján. A társaság tavaszig már 5 millió euró értékű beruházást végrehajtott, ezzel a vállalt 250-ből 50 új munkahelyet már létrehozott.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM)tájékoztatása szerint a ceglédi üzem elsődlegesen standard teljesítmény-félvezető modulokat állít elő, amelyeket szélerőművekben és napenergiát hasznosító inverterekben, valamint vasúti és villamos járművek, gyártóberendezések, mozgólépcsők és felvonók hajtástechnikájában alkalmaznak.