Page Experience algoritmus 2021 – Reszkessetek SEO-kerülő weboldalak!

Hirdetés – A Google Page Experience algoritmus 2021-ben hatalmas változást fog okozni az online szférában, hiszen azok a weboldalak, amelyek nem nyújtanak kiváló felhasználói élményt, elég nagy valószínűséggel mennek majd a süllyesztőbe.

IparkodóPR cikk2021. 01. 09. szombat2021. 01. 09.

Kép: Web design templates and web page layout editing using a professional software, collage and paper cut composition

Page Experience algoritmus 2021 – Reszkessetek SEO-kerülő weboldalak!
Web design templates and web page layout editing using a professional software, collage and paper cut composition

Kivételt csak azok a weboldalak élveznek majd feltehetőleg ez alól, amelyek az elmúlt 10-20 évben magas márkaismertségre tettek szert.

Így készüljünk fel a 2021-es Oldal Élmény algoritmus változásra

Érdemes megjegyezni, hogy már 2020 májusában értesítette a felhasználókat a Google a Page Experience algoritmus 2021-es bevezetéséről, így ez nem lesz olyan hirtelen változás, mint amiket az elmúlt években tapasztaltak a SEO-SEM szakemberek.

Így elegendő ideje maradt még a legrosszabb állapotban lévő weboldalnak is arra, hogy egy igényes, egyedi és kiváló felhasználói élményt biztosító webes felületbe fektesse a pénzét.

Forrás: freepik.com

Milyen tényezőkre figyeljünk oda?

Igazából semmilyen újdonság nincs, így egy egyszerű keresőoptimalizálás elég szokott lenni arra, hogy felhozzunk egy webes felületet a modern felhasználói elvárásoknak megfelelően.

Ezek az alábbiak például:

  • Weboldal sebessége

  • Itt nemcsak a főoldalt kell optimalizálni, hanem mindent. Ez azt jelenti, hogy azonnal be kell töltenie a weboldalnak, és a további interakciókat követően (kattintás) pedig minden további aloldalnak és a rajtuk lévő összes tartalomnak is.
  • Ha egy weboldal nem elég gyors, a user átmegy egy másikra, amely jobb felhasználói élményt nyújt majd neki.
  • HTTPS, SSL megléte

  • Ez az oldal biztonságát jelenti, mely akkor nagyon fontos, ha szenzitív adatokat tárol a webes felület. A nem biztonságos weboldalakat szinte egyből elhagyják a látogatók.
  •  

    Ezek is érdekelhetnek