Új párt: a Rosszabbik?

Annyiféle párt lépett a porondra, hogy már alig lehet követni, hányan is vannak és mit akarnak. S még többen lesznek, egészen biztosan…

Jut eszembe...V. Kolos2009. 06. 18. csütörtök2009. 06. 18.
Új párt: a Rosszabbik?

– Ezért úgy gondoltam, alapítok egyet én is – mondja a barátom egy jó forró napon, egy jó hideg sörbe belekortyolva. – Ááhhh, kész tüdőgyulladás – veti közbe, majd visszatér a pártalapításhoz: – Arra gondoltam, hogy lehetne a neve a Rosszabbik. Nem, ez nem a Jobbik fordítottja, mert az Balsóbb vagy valami hasonló lenne, hanem olyasmi, amire még nem volt példa a világpolitikában. Mindjárt megérted.

Néhány perc múltán már világos az alapelképzelés. Arra gondoltam, röviden megosztom másokkal is a cimborám elgondolását.

Ad egy. A Rosszabbik politikai programja a következő elvre alapul majd: összegyűjteni minden olyan elképzelést, ami a legkevésbé hasznos az országnak. Ez arra jó, hogy a mindenkori kormánynak semmi egyebet ne kelljen tennie, csak végrehajtani a Rosszabbik programjának gyökeres ellentétét – s máris minden a legjobb úton halad honunkban.

Ad kettő. A Rosszabbik párt választási célkitűzése az, hogy megszerezze az országgyűlési mandátumok egy híján felét. Azért csak ennyit, hogy a lehető legnagyobb ellenzéki erőként lehessen jelen a parlamentben – kormányozzon csak a többi, az ötven plusz egy képviselő. Nyilvánvaló: kormányerőként a Rosszabbik létezése értelmét vesztené.

Amúgy soha nem fog az én ismerősöm alapítani semmit – de azért van ebben azért némi kakaó...

Ezek is érdekelhetnek