Koporsóból lopták ki a halott kislány ékszerét

A felravatalozott koporsóban fekvő kislány fülbevalóját tépte ki egy mosonmagyaróvári asszony. Hamarosan elfogták és kegyeletsértéssel vádolják.

Jut eszembe...Csontos Tibor2009. 07. 20. hétfő2009. 07. 20.
Koporsóból lopták ki a halott kislány ékszerét

A felravatalozott hófehér koporsóban fekvő mosonmagyaróvári kislány füléből egy helyi lakos kitépte az arany fülbevalókat. Mivel a gyermek nagyon szerette e fülbevalókat, azokkal együtt kívánták eltemetni. Az ötvenöt éves asszony senkitől sem zavartatva odament a nyitott koporsóhoz, kiszakította az ékszereket és továbbállt. A kislány az édesapját néhány éve váratlanul veszítette el, ő pedig tragikus gépkocsibaleset áldozata lett. Az autó, melyben utazott, Lébénynél az útpadkára hajtott és az oldalára borult. A gyermek az úttest és az autó közé szorult, s a helyszínen életét vesztette.

A kegyeletsértő nőt egy órán belül elfogták, a fülbevaló előkerült. A halott kislány meggyalázása nem lopás, nem rablás: egyszerűen kegyeletsértés. A tettes nyilván kap majd néhány nap elzárást. És talán ott folytatja, ahol abbahagyta.

A tolvajok fejedelemségében élünk, ahol bűnözők köztéri szobrokat, vasúti kábeleket és felsővezetéket, csatornafedő lapokat, folyótöltés-zsilipeket visznek, ahol a Fővárosi Tűzoltóság súlyos balesetnél helyszínelő szóvivőjének elkötik és kifosztják az autóját, kiemelve belőle egy életmentő felszerelést is. S lám, már ott tartunk, hogy egy halott kislányról lelopják az ékszereit.

Tavaly még azt hittük, nincs lejjebb annál, mint amikor egy mentős lopta meg a betegeket, közlekedési balesetek áldozatait. Nincs lejjebb annál, hogy a nyíregyházi kórházból ultrahangos készüléket, temetőkből harangokat, sírkövekről fémdíszítményeket loptak el. Ám úgy látszik, mégis csak volt lejjebb…

Mondhatnám, hogy a szóban forgó „kegyeletsértés”már a vég – de nincsenek illúzióim.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek