Böngésző

KaleidoszkópUjlaki Ágnes2008. 08. 01. péntek2008. 08. 01.
Böngésző

CSALÓKA MENTOL. A fiatal korosztályt kisebb mentoltartalommal könnyebb rászoktatni a dohányzásra – állapították meg a Harvard Egyetem kutatói. Miután hozzászokik a szervezet a mentolhoz, függőség alakul ki. Ezért a dohánygyárak a fiatalokat célozzák meg a mentolos cigarettákkal.

KÍNA A HOLDON. Könnyen megelőzheti Kína az USA-t a Holdra szállásban. A pekingi űrügynökség bejelentette, hogy egy évtizeden belül ember irányította küldetést indít a Holdra. Ezzel megelőzi az amerikaiak következő Hold-misszióját, ugyanis az Egyesült Államok csak 2020-ban tervezi visszatérését a Holdra.

ISMERETLEN BOGÁR
. A londoni természettudományi múzeum rovarszakértői másfél éve nem képesek azonosítani azokat a különös bogarakat, amelyek ellepték a múzeum kertjét. Az entomológusok most az interneten tették közzé a rovar képét, hátha valaki felismeri.

JÓTÉKONY ASZPIRIN. Régóta ismert az aszpirin megelőző hatása számos betegséggel szemben. Egy új kutatási eredmény szerint nemcsak a szív- és keringési bajok, hanem a csontritkulás ellen is bevethető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek