Kertészhoroszkóp 2011-re

Elkészült az erre az évre szóló kertészeti horoszkópunk, melyből valamennyi jegy szülötte megtudhatja, mi vár rá házkörüli birodalmában.

Kertünk-udvarunk2011. 01. 01. szombat2011. 01. 01.
Kertészhoroszkóp 2011-re

Kos (márc. 21.–ápr. 20.)
A Kos általában olyan családi házba költözne, amelynek hatalmas, elhanyagolt kertje van, hogy majd azt rendbehozza. Aztán amikor fennakad a vadrózsák tövisein és nem tudja kiirtani a tarackot, gyorsan másra bízza a kert gondozását. Nincs türelme a kétkezi munkához, viszont érzéke van a kerttervezéshez. Legszívesebben pázsitot varázsolna mindenhová. Ha pénztárcája engedi, szerez egy robot fűnyírót. A Kos szeret legelni a gyümölcsfákról, már ha terem rajtuk valami, ugyanis utál permetezni. Nagyon jó biogazda lenne belőle, csak egy a baj: általában nem talál napszámost.

Bika (ápr. 21.–máj. 21.)
Mivel a Bika a földön jár, imádja a természetet, az élővilágot. Kitartóan kertészkedik, főleg pénzszerzés céljából. Nem rest hatalmas üvegházat, fóliasátrat építeni, hogy primőrjeivel minél korábban jelenjen meg a piacon. Nem bíz semmit a véletlenre, ezért a szabad ég alatt általában nem termel, legfeljebb gyümölcsöt, amiből viszont pálinkát főz most, hogy ezt egy rendelet is megengedi. A bevételt rendszeresen visszaforgatja a termelésbe, állandóan fejleszt, mindig újít valamit. Utálja az állandóságot, ezért ha jövőre más munkában lát fantáziát, el is adhatja kertészetét.

Ikrek (máj. 22.–jún. 21.)
Az Ikrek állandóan izeg-mozog, nem tud meglenni fizikai munka nélkül. Így fölösleges energiáit általában a kertben vezeti le, kinyír minden gyomot. Ha kövér, akkor ahová lép, ott fű nem terem. De általában nem hízik el, mert a saját kertjében termelt növényekkel táplálkozik. Kísérletező kedve miatt kipróbál minden újdonságot, a pagodakarfioltól kezdve a bordó sárgarépáig meg a fekete káposztáig. Mivel különösen vonzódik a művészetekhez, sövényeit állatok alakjaira nyírja. Ha városlakó, akkor szobája dzsungellé változhat, erkélyét már messziről meglátni.

Rák (jún. 22.–júl. 22.)
Mivel vizes jegy, teljesen természetes számára, hogy kerti tavat létesít, tele hallal meg rákkal. Ha macskája is van, akkor a tavat hálóval fedi, és a szőlőlugast is, hogy a madarak és a darazsak meg ne dézsmálják a termést. Jellemző rá, hogy gondoskodó, mindent megóv, ami a ház körül található, sőt összegyűjt ritka növényeket. Ha belvizes területen él, akkor nem riad vissza a rizstermesztéstől sem, amire jövőre sajnos nagy esélye lesz. Ugyanakkor hajlandó elhanyagolni szobanövényeit, hiszen minden idejét a szabadban tölti. Kedvenc szerszámja a metszőolló és a sövényvágó.

Oroszlán (júl. 23.–aug. 23.)
Uralkodó típus, és ez rányomja bélyegét a kertjére is. Szenvedélyes kertész, tele érzelemmel kapál, gereblyézik, napimádóként nyáron legszívesebben megválna minden ruhadarabjától, hogy egyenletesen barnuljon munka közben. Odavan a virágokért, órákig képes szagolgatni egy-egy rózsát, az orgonába és a gyöngyvirágba pedig egyenesen szerelmes. Mivel szeret szórakozni is, van szalonnasütője, grillezője, körülötte kerti bútorok. Állítólag 2011-ben igazi nyár lesz, így több ideje lesz a társasági életre is. Ültessen sok padlizsánt, cukkinit és csillagtököt is a grillezéshez!

Szűz (aug. 24.–szept. 23.)
Jegye nevével ellentétben előnyben részesíti a mélyművelést, évente kétszer is fölássa a kertet. Jó megfigyelő és kritikus, ezért állandóan elégedetlen. Mindig azt hajtogatja, hogy a szomszéd zöldje még zöldebb. Mivel túl pedáns, szőrszálhasogató, hajlandó hetente kétszer is füvet nyírni vagy legalábbis megfésülni. Belőlük kerül ki a legtöbb kerti munkás, napszámos, mert amúgy jó természetük miatt elviselik a parancsolgatásokat. Szégyenlős, visszahúzódó, félénk alkat, kedvenc virága a mimóza és a nebáncsvirág. Kinyír minden meztelen csigát, tököt nem termeszt.

Mérleg (szept. 24.–okt. 23.)
Neki van a legszebb kertje, mert abban is a harmóniára, az egyensúlyra törekszik. Megpróbál egészséges arányokat találni a konyhakert, a virágágyások és a gyümölcsfák között, ami egy kétszáz négyszögöles kertben elég nehéz feladat. De ő nem adja föl, minigyümölcsfákat ültet, bonszajokkal veszi körül a házát, hogy legyen helye a zöldségeknek. Békeszerető, nem tudja elviselni az erőszakot, ezért kertjében alaposan elszaporodhatnak a rovarok. De akkor sem esik kétségbe, mert megrendeli azok természetes ellenségeit, s jó diplomataként a piszkos munkát rájuk hagyja.

Skorpió (okt. 24.–nov. 22.)
Állítólag megeszi az Ikreket reggelire, de ez csak egy film címe. Nem véletlenül, hiszen a Skorpióval vigyázni kell, de nem a kertben. Ott teljesen felfedi érzelmeit, és csakis olyan növényeket tűr meg maga körül, amelyeket szeret. Az esetleges kudarcok nem veszik el a kedvét, sőt erőt merít belőlük, és a végletekig kitart. Idealista, örök álmodozó, ezért trópusi gyümölcsök termesztésébe is belefog. Nehéz őt befolyásolni, eléggé önfejű, így rá kell hagyni mindent. Amúgy pedig bosszúálló típus, aminek következtében kiirt minden kártevőt, s nem riad vissza a brutális módszerektől sem.

Nyilas (nov. 23.–dec. 21.)
Alapvetően társas lény, szeret barátkozni, így barátaival, családtagjaival közösen kertészkedik. Már csak azért is, mert hajlamos a dolgok halogatására, könnyen összetorlódnak a munkálatok. De ez legyen a legkisebb baj! A Nyilas inkább a minőségre ad, mint a mennyiségre, ennél fogva megfelel neki egy miniatűr kert, egy sziklakert a ház tövében vagy a balkonládák, hogy kiélhesse művészi alkotóhajlamát. Olyan erős kisugárzása van környezetére, hogy növényei napsugárzás nélkül is fejlődnek. Tüzes jegyről lévén szó, üvegházban energiát képes megtakarítani.

Bak (dec. 22.–jan. 20.)
Ő az, aki igazán jól érzi magát a kertben, de egyedül, csakis a növényeivel. Mivel befelé forduló, pesszimista alkat, ugyanakkor kitartó és óriási a munkabírása, a legnagyobb és legszebb kertek mind hozzá kötődnek. Későn érő típus, nehezen bontakozik ki, ezért általában nyugdíjas korára éri el legnagyobb sikereit. Ez abban nyilvánul meg, hogy a kertben megtermelt zöldségek, gyümölcsök miatt jobban meg tud élni a nyugdíjából. Ő főzi a legfinomabb nagymama- vagy nagypapalekvárt, ugyanis szakácsnak sem utolsó, ezért unokái is rászoknak a kertészkedésre.

Vízöntő (jan. 21.–febr. 19.)
Rendkívül szereti a szabadságot, ezért neki börtönnek tűnik még a nagy kert is. Legszívesebben erdők, mezők fölött repülne, azt képzeli magáról, hogy övé a nagyvilág. Ha mégis kertbe kényszerül, mindent gépesít, mert nyitott a technikai vívmányok iránt is. Automata öntözőberendezéssel látja el a kertet, nincs arra ideje, hogy vödörből öntse a vizet. Ugyanakkor kirohasztja a szobanövényeit, mert minden más jobban érdekli, így például a politika. Lázongó, forradalmi alkat, képes egyik évről a másikra teljesen átalakítani a kertjét, amit családtagjai nehezen tűrnek el.

Halak (febr. 20.–márc. 20.)
Ő az, aki szeret ábrándozni, álomvilágba menekülni, a gyakorlati dolgok pedig messze állnak tőle. Ha mégis kertje van, és néha kimegy, akkor biztosan rálép a fekvő gereblyére, aminek a nyele orrba vágja. Ettől észbe kap, és elkezd vadul kertészkedni. Álomszép kertje lesz, hajnalkával, estikével, amelynek illata segíti felejteni a hétköznapi bosszúságokat. A konfliktusokat kerüli, mert nagyon nehezen tudja megvédeni magát. Sokat foglalkozik az érzelmeivel, nagyon szentimentális, ezért a kertben nemcsak a madárcsicsergést szereti hallgatni, hanem a komolyzenét is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek