A millió is egy lépéssel kezdődik

Újra startol a Millió lépés az iskoládért kihívás!

KözéletHabik Erzsébet2023. 10. 03. kedd2023. 10. 03.

Fotó: De Visu

Fotó: De Visu

A tavaszi kihívás sikere után szeptember 25-én ismét elindult a Millió lépés, Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország program támogatásával – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. A versengésben a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. A kihívás végén 100 aktív és szerencsés intézmény 1-1 millió forintot kap sporteszközök vásárlására.
A Millió lépéssel a versenyzők virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait, legszebb látnivalóit, az applikáció naponta oszt meg érdekességeket a látványosságokról, az egészséges életmódról és a mozgás fontosságáról. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.
A játék során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. A lépéseket összeadják és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 kilométer) után egy „sorsjegy” jár, és ha ötöt összegyűjtenek, akkor a résztvevők indulhatnak a nyereményért.
A kihívás az idősebb korosztálynak is szól. Hazánkban ma több mint 170 gyaloglóklub működik, melyek feladatuknak tekintik, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon. A játék őszi fordulójában e klubok is részt vehetnek, az ő aktivitásukat is díjazzák: akik legalább egyszer körbeérnek az Országos Kékkörön, közöttük 500 darab Nordic Walking-botot sorsolnak ki.
(A MillióLépés applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ban és a Google Playben is.)

 

Ezek is érdekelhetnek