Sikeres az Iskolában az erdő program Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar vármegyében a legnagyobb az érdeklődés az Agrárminisztérium által támogatott Iskolában az erdő elnevezésű program iránt, amelyre február elején országszerte csaknem 500 intézmény regisztrált – jelezte Nyírerdő Zrt. kedden az MTI-nek.

KözéletMW 2024. 04. 02. kedd2024. 04. 02.

Kép: A tanulók interaktív foglalkozások során ismerkednek meg az erdő és a fenntarthatóság témaköreivel, Fotó: KieferPix, Forrás: shutterstock

Father,And,Children,Exploring,Nature,Together,Looking,For,Sea,Shells
A tanulók interaktív foglalkozások során ismerkednek meg az erdő és a fenntarthatóság témaköreivel
Fotó: KieferPix Forrás: shutterstock

Közleményükben azt írták, a program keretében az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai látogatnak el az intézményekbe, ahol 

a 6 és 14 év közötti tanulók interaktív foglalkozások során ismerkednek meg az erdő és a fenntarthatóság témaköreivel.

Hajdú-Biharban Somné Huszti Anett, a Nyírerdő Zrt. nagyerdei erdészeti erdei iskolájának vezetője 30 intézménybe látogat el május végéig.

Hajdúnánáson, Vámospércsen, Sárrétudvariban, Hajdúszováton, Monostorpályiban és Hajdúszoboszlón már lezajlottak a környezeti nevelési foglalkozások, Debrecenben, a Lilla Téri általános iskola alsó tagozatosai voltak az elsők, akik a vármegyeszékhely 12 regisztrált oktatási intézménye közül részt vehettek ebben a projektben – közölték.

Ez is érdekelhet


 

Ezek is érdekelhetnek