Lezárják a Rám-szakadékot

Sziklaomlás miatt zárják le Budapest környékének egyik legnagyobb látogatottságú turisztikai célpontját – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

KözéletMW 2024. 04. 24. szerda2024. 04. 24.

Forrás: Pilisi Parkerdő Facebook-oldala

Lezárják a Rám-szakadékot Forrás: Pilisi Parkerdő Facebook-oldala

A Rám-szakadék területén lévő omlás ugyan nem járt személyi sérüléssel, ám ahhoz, hogy a kirándulók továbbra is biztonságban lehessenek, számos vizsgálatra lesz szükség – írja a Magyar Nemzet.

A Pilisi Parkerdő kiemelte, a folyamatosan növekvő látogatószám miatti emberi terhelés, a klímaváltozás miatti hosszú aszályos időszakok és a rendkívül nagy mennyiségű csapadékkal járó esőzések váltakozása a Rám-szakadék kőfalainak állékonyságára is negatívan hat.

A mostani omlást követően a Pilisi Parkerdő szakemberei úgy döntöttek, hogy a látogatók biztonsága érdekében a helyszínt a teljes körű geológiai és statikai vizsgálatok elvégzéséig és kiértékeléséig ideiglenesen teljes egészében lezárják

 – írták, hozzátéve, hogy amíg a szakértői vizsgálatok nem zárultak le, addig a látogatók türelmét kérik.

 

Túrázók a Rám-szakadékban Dömös közelében Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

A túrázóknak a Rám-szakadék elkerülő útvonalaként a Lukács-árokban futó sárga sáv jelzést ajánlják.

– Felhívjuk a kirándulók, erdőlátogatók figyelmét, hogy a lezárást saját biztonságuk és a balesetek megelőzése érdekében semmilyen körülmények között ne hagyják figyelmen kívül és újabb tájékoztatásig ne lépjenek a Rám-szakadék területére – figyelmeztetett a Pilisi Parkerdő Zrt.

Ez is érdekelhet

 

Ezek is érdekelhetnek