Megújult a vöröskereszt alkalmazása

Megújult és minden platformon elérhető a Magyar Vöröskereszt Véradás elnevezésű telefonos applikációja – tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.

KözéletMW 2024. 04. 22. hétfő2024. 04. 22.

Kép: Illusztráció, Fotó: Lang Róbert, Forrás: Somogyi Hírlap

LANG2044
Illusztráció
Fotó: Lang Róbert Forrás: Somogyi Hírlap

Közleményük szerint az alkalmazással bárki tájékozódhat a hozzá legközelebb lévő véradási helyszínről vagy a kedvenc véradási helyszínén történő legközelebbi esemény időpontjáról.

A Magyar Vöröskereszt 85 éve felel a hazai önkéntes véradók toborzásáért, és ennek keretében folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a meglévő és leendő véradókat hatékonyan szólíthatja meg.

Váradi Mariann, a szervezet véradásszervezésért felelős országos szakmai vezetője közölte, 

a megújult applikáció alkalmas az időpont keresésen túl a tájékoztatásra, és számos kényelmi funkcióra is hangsúlyt helyeztek a fejlesztés során. Az alkalmazás segítségével a felhasználók nyomon követhetik, mikor telik le a két véradás közötti szükséges 56 nap, és egy gyors teszt kitöltésével az alkalmasságukat is ellenőrizhetik.

Ezen kívül - folytatta - kedvenc települést, véradási helyszínt jelölhetnek meg a felhasználók, valamint a számukra releváns eseményekről kaphatnak értesítést. Az applikáció használata egyúttal azonnali visszajelzést is ad az előkészítő folyamatban résztvevő munkatársaknak, így a toborzás is hatékonyabbá válhat – ismertették.

Ez is érdekelhet

Az egészségügy számára megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 véradóra van szükség, ezért a Magyar Vöröskereszt arra kér minden egészséges felnőtt embert: 

váljanak önkéntes véradóvá.

Az applikáció iOS és Android rendszereken egyaránt ingyenesen elérhető.

Ezek is érdekelhetnek