Négymillió svájci frankot fizettek Michael Schumacher karóráiért

Négymillió svájci frankért (1,6 milliárd forintért) keltek el Michael Schumacher Forma-1-es autóversenyző karórái kedden a Christie's genfi árverésén.

KözéletMW 2024. 05. 18. szombat2024. 05. 18.

Kép: Schumacher számára készült F.P. Journe karórát a Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapta a pilóta

Schumacher számára készült F.P. Journe karórát a Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapta a pilóta
Fotó: AFP

A nyolc karórát, köztük a Rolex, a F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Ez is érdekelhet

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción.

Az Audemars Piguet egy Royal Oak karóráját pedig, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) vette meg egy licitáló.

Schumacher szenvedélyes óragyűjtő volt. A keddi árverésen a Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni.

Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Chiristie's árverési házat közlése szerint kibertámadás érte.
 

Ezek is érdekelhetnek