Magyar lovak szolgálják az angol királyi családot

Még nem volt példa arra, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat.

KözéletMW 2024. 06. 21. péntek2024. 06. 21.

Kép: A lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni, Fotó: Csomor Ádám, Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

A lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni
Fotó: Csomor Ádám Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

A magyar tenyésztésű lipicai lovakat Magyarország III. Károly király koronázási ajándékaként adta át a honvédelmi miniszter a Brit Királyi Hadsereg részére, Londonban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni. Hangsúlyozta: mindez a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevét öregbíti. Korábban kerültek magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat - fejtette ki.

Hozzátette: a két - 8, illetve 6 éves - heréltet Szilvásváradról, az Állami Ménesgazdaság méneséből választotta ki ez év elején III.Károly király főistállómestere és a királyi főkocsis. Mindkét állat nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kapott, így kiválóan megfelelnek majd a brit királyi udvar reprezentációs céljaira.

Ez is érdekelhet

 

Ezek is érdekelhetnek