Megjelent a fiatal erdők állománynevelését támogató pályázati felhívás

Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a Fiatal erdők állománynevelésének támogatása elnevezésű pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között - jelentette be az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

KözéletMW 2024. 06. 21. péntek2024. 06. 21.

Kép: Illusztráció/Ültetésre váró facsemete, Fotó: Bodnár Boglárka, Forrás: MTI

Illusztráció/Ültetésre váró facsemete
Fotó: Bodnár Boglárka Forrás: MTI

A konstrukció idén immár a harmadik versenyképes és fenntartható erdőgazdálkodást segítő új támogatási pályázat. 

A felhívás a fiatal erdők gazdasági értékének növelését célozza olyan eszközökkel, amelyek által az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat.

Az állományok ápolásához, tisztításához kapcsolódó támogatott tevékenységek pozitív hatásai sokszor a jövőben várható fahasználatok során tapasztalhatók. Az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek támogatott megvalósítása az erdészeti hatóság által nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók által lehetséges - írták.   

A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként, a támogatási kérelmek benyújtására első alkalommal szeptember 4-től lesz lehetőség

- hangsúlyozta az államtitkár a közlemény szerint. A felhívás és az ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az AM tematikus weboldalán, a kap.gov.hu-n találhatók. A felületet érdemes folyamatosan nyomon követni, hiszen minden, a pályázati felhívásokkal kapcsolatos információ és változás itt érhető el - tették hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek