277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton

Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

KözéletMW 2024. 07. 02. kedd2024. 07. 02.

Kép: Etyek, 2021. április 19. Malvin és Lanka, az Etyeki Állatvédõ Egyesület menhelyén élõ, örökbefogadható kutyák 2021. április 19-én. Ezen a napon a menhely területén tartott sajtótájékoztatón meghirdették a Magyar falu program felelõs állattartást elõsegítõ ivartalanítási programját. Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására falvak önkormányzatai számára. MTI/Vasvári Tamás

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Etyek, 2021. április 19. Malvin és Lanka, az Etyeki Állatvédõ Egyesület menhelyén élõ, örökbefogadható kutyák 2021. április 19-én. Ezen a napon a menhely területén tartott sajtótájékoztatón meghirdették a Magyar falu program felelõs állattartást elõsegítõ ivartalanítási programját. Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására falvak önkormányzatai számára. MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás

Ovádi Péter elmondta, 

a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezet, ebből 277-et részesítenek támogatásban.   

Minden formailag helyes pályázat támogatást nyert el - jegyezte meg.   

A kormánybiztos nagy eredményként értékelte azt, hogy 

a nyertes pályázatok közül 237 társállatokkal foglalkozik. Emellett a nyertes pályázatok száma majdnem százzal nőtt a korábbihoz képest 

- mondta.   

Ovádi Péter közölte, 40 nyertes pályázat mentőkutyákkal, valamint vadonélő, illetve haszonállatokkal foglalkozik.   

A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 300 ezer forinttól tízmillió forintig terjedhetett.   

A kormánybiztos elmondta, szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudnak biztosítani. A legkisebb vissza nem térítendő támogatási összegben, 300 ezer forintban két pályázó részesül.   

A nyertesek listája a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - bgazrt.hu/megjelentek-az-allatvedo-szervezetek-tamogatasa-cimu-palyazati-kiiras-eredmenyei/ - honlapján elérhető.   

Ovádi Péter kiemelte, az állatvédelem legfontosabb szereplői a civil szervezetek. Ezeknek az állatvédő szervezeteknek nagyon sokat köszönhetünk, ezért minden eszközzel megpróbálják támogatni őket - tette hozzá.   

A kormánybiztos emlékeztetett, 2022-ben is írtak ki 500 millió forintos keretösszegű pályázatot a civileknek, akkor 187 szervezetet tudtak támogatni.   

Ovádi Péter megköszönte a civil szervezeteknek az erőn felül végzett munkájukat.

 

Ezek is érdekelhetnek