Egy korszak lezárult: eltűnik a boltok polcairól a klasszikus Sport szelet

Több mint hét évtized után eltűnik a boltok polcairól az eredeti, alumíniumcsomagolású Sport szelet.

KözéletMW 2024. 08. 10. szombat2024. 08. 10.

Kép: A Sport szelet immár 71 éve volt gyártásban, Fotó: Vajda János, Forrás: MTI

A Sport szelet immár 71 éve volt gyártásban
Fotó: Vajda János Forrás: MTI

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt: „búcsúznunk kell a klasszikus, 25 grammos Sport szelettől”, amelyről több generáció is elmondhatja, hogy gyermekkora alapélményéről van szó. Az egyik legismertebb hazai édesség 71 éve volt gyártásban, gyakorlatilag változatlan formában.

Ez is érdekelhet

Az egyesület bejegyzéséből kiderült, hogy miért állították le a klasszikus Sport szelet gyártását. Az ok az alumíniumcsomaglás, amely nem fér össze a gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária cég fenntarthatóság iránti elkötelezettségével.

Ez lesz az utolsó Sport szeletek sorsa

Augusztus 6-án érkezett el a Sport szelet hosszú életútjának utolsó állomása, ekkor érkezett az utolsó Mondelez teherautó, és elhelyezte az utolsó ezer kilogrammnyi édességet az élelmiszerbank raktárába.

Méltóbb helyre talán nem is kerülhetett volna az adomány. Általunk azok a rászorulók, köztük rengeteg nehéz sorsú gyerek is meg tudja kóstolni ezt a klasszikus édességet, akinek eddig talán még erre sem volt lehetősége, de az utolsó 40 ezer darab finomságból a legtöbbjüknek jut majd

– írták az utolsó Sport szeletek sorsáról. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek