Két hét után találtak rá egy szökött pingvinre Japán partjainál

Két hét után találtak rá gondozói egy fogságban nevelkedett, nőstény pápaszemes pingvinre, amely egy tengerparton tartott rendezvényről szökött meg a japán Aicsi prefektúrában.

KözéletMW 2024. 09. 11. szerda2024. 09. 11.

Kép: Illusztráció, Fotó: Jennifer Sophie, Forrás: Shuttterstock

An,African,Penguin,,Spheniscus,Demersus,,At,Boulders,Beach,In,South
Illusztráció
Fotó: Jennifer Sophie Forrás: Shuttterstock

A gondozói azért aggódtak, mert a hatéves állat korábban soha nem úszott nyílt vízben, és nem kellett élelmet keresnie magának.

A pingvin egy hálóval körülvett sekély vízből tűnt el, ahová azért eresztették, hogy a perzselő hőség miatt hűsölhessen. 

A Himaka-szigeten tartott rendezvény környékét azonnal átkutatták, de közben a Japánt elérő tájfun miatt le kellett fújni a keresést.

A pingvin mintegy 40 kilométernyi utat tehetett meg az óceánban, és végül egy bejelentés nyomán vasárnap, a rendezvény helyszínétől 30 kilométerre sikerült befogni. Amikor megközelítették, a nevére (Pen-csan) hallgatva odaúszott a gondozóihoz.

Gondozói szerint csoda, hogy életben maradt, de feltehetően sikerült halat és rákot fognia, és kicsit lefogyott ugyan, de – mint mondták – remekül van.

Ez is érdekelhet

A pápaszemes pingvinek Dél-Afrika és Namíbia partjain élnek, hallal táplálkoznak, és a kifejlett példányok mintegy 70 centiméter magasak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek