Figyeljen, mert változik a boltok nyitvatartása!

Míg tavaly az október 23-i nemzeti ünnep miatt hosszú hétvégénk volt, idén a szökőévnek köszönhetően a munkaszüneti nap a hét közepére, szerdára esik. Hosszú hétvége tehát idén nem lesz, a boltok viszont bezárnak majd szerdán, így felborítva a heti akciók, családi bevásárlások menetét.

KözéletMW 2024. 10. 22. kedd2024. 10. 22.

Kép: Illusztráció, Fotó: SJBright, Forrás: shutterstock

Lidl,Fresh,Vegetables,Aisle,–,Wales,,Uk,–,18,July
Illusztráció
Fotó: SJBright Forrás: shutterstock

Október 23. miatt munkaszüneti nap lesz, ám míg tavaly ez hétfőre esett, addig idén a szökőév miatt a hét közepére ugrik a nemzeti ünnep - írja a mindmegette.hu

Mivel ilyenkor a boltok is zárva tartanak, a szerdai boltzár felborítja a heti akciók menetét, a családok szokásos nagybevásárlását.

 A hazánkban működő diszkontláncok akciói általában csütörtöktől szerdáig tartanak, de mivel 2024-ben október 23. szerdára esik, így a heti akciók egy nappal rövidebb ideig lesznek érvényben.

Ez is érdekelhet

Október 23: így lesznek nyitva az üzletek 

Október 23. az 1956-os forradalom emlékére lett nemzeti ünnep, így munkaszüneti nap. A nemzeti ünnepeken nem kell dolgozni, így a boltok is zárva lesznek. A zárvatartás érinti a nagyobb élelmiszerboltokat, plázákat, műszaki és ruházati üzleteket, de legfőképp a bevásárlás során okozhat problémát az, hogy a hét közepén, tehát szerdán egyik bolt sem nyit ki.

2024. október 23-án zárva lesz:

Aldi
Lidl
Penny
Tesco
Auchan
Spar és az Interspar
CBA
Coop
Reál
Az élelmiszerboltok október 22-én és 24-én a szokott nyitvatartás mellett várják a vásárlókat, így csak egy napon át tartják zárva az ajtókat.

Mi lesz nyitva október 23-án? 

A nagyobb üzletek bezárnak, ám így is lesz, ami nyitva tart majd a forradalom emléknapján:

benzinkutak,
ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak,
önálló virágboltok,
újságosok,
édességboltok,
vendéglátó- és szórakozóhelyek,
kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé
A benzinkutaknál működő üzletek (pl. Spar, Tesco, Fresh Corner) is nyitva lesznek, ahogy az éjjel-nappali boltok sem zárnak be.

Hamarosan óraátállítás 

Napokon belül átállunk a téli időszámításra, azaz jön az óraátállítás. 2024-ben október 26-ról 27-re virradóan, azaz szombatról vasárnapra kell egy órával visszaállítani az órákat, hajnali 3-ról 2-re. A jó hír, hogy október utolsó hétvégéjén egy órával többet alhatunk. Bár sokan megmosolyogják az óraátállítás fogalmát, azért ne feledjük, hogy nem minden óra áll át magától!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek