Mi a jó minőségű csokoládé titka?

Az ünnepi sütés-főzés időszakában egészen biztosan több csokoládét vásárolunk, mint általában. Mivel közkedvelt édességről van szó, mindenkinek megvan a kedvence csemegéje, de lehet, hogy a desszertbe nem az lesz a legjobb választás.

KözéletMW 2024. 12. 17. kedd2024. 12. 17.

Kép: A megfelelő édesség kiválasztásakor vannak szempontok, amiket érdemes szem előtt tartani, Fotó: Tatiana Diuvbanova, Forrás: shutterstock

édesség, csokoládé, szempont, kiváló minőségű csokoládé
A megfelelő édesség kiválasztásakor vannak szempontok, amiket érdemes szem előtt tartani
Fotó: Tatiana Diuvbanova Forrás: shutterstock

A megfelelő csokoládé kiválasztásakor az ízlésünk mellett hagyatkozzunk a tényekre is. A Mindmegette összegyűjtötte azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni a megfelelő édesség kiválasztásakor.

jó minőségű csokoládé, édesség, kiváló minőségű csokoládé, szempont
A jó minőségű csokoládé árán nem érdemes spórolni
Fotó: KK_face / Shutterstock

A jó minőségű csokoládé árán ne spóroljunk

Akárcsak egy jó bor esetében, a kiváló minőségű csokoládé árán sem érdemes spórolni. Nem kell feltétlenül a legdrágábbért nyúlni, de célszerű megkeresni az ár-érték arányban számunkra legmegfelelőbbet. A prémium csokoládék picit drágábbak, azonban jobb minőségű terméket kapunk.

Kevesebb összetevő, jobb minőség

Érdemes elolvasni a termék csomagolását, mert az összetevők listájából lehet következtetni a csokoládé minőségére. A minőségi csokoládé kakaómasszából és kakaóvajból készül, kis mennyiségű cukor hozzáadásával. Ha ennél jóval hosszabb a hozzávalók listája, például mesterséges ízesítőket vagy hidrogénezett olajokat tartalmaz a termék, akkor gyaníthatjuk, hogy gyengébb a minősége. Minél több a felesleges adalékanyag, annál rosszabb a csokoládé.

Ez is érdekelhet

Csokoládé vs. bevonómassza

A csomagoláson azt is figyeljük meg, hogy tejcsokoládé vagy étcsokoládé szerepel-e rajta. Ugyanis csak ebben az esetben beszélhetünk valódi csokiról. A tejbevonónak, étbevonónak címkézett termékek nem tartalmaznak kakaóvajat és a kakaótartalmuk is körülbelül 5 százalék körül mozog. Vannak olyan receptek, amelyekben ezeket is bátran használhatjuk, de például krémekhez nem jó választás.

A jó minőségű csokoládé titkai IDE kattintva folytatódnak!


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek