Közélet
Az ünnepi sütés-főzés időszakában egészen biztosan több csokoládét vásárolunk, mint általában. Mivel közkedvelt édességről van szó, mindenkinek megvan a kedvence csemegéje, de lehet, hogy a desszertbe nem az lesz a legjobb választás.
Kép: A megfelelő édesség kiválasztásakor vannak szempontok, amiket érdemes szem előtt tartani, Fotó: Tatiana Diuvbanova, Forrás: shutterstock
A megfelelő csokoládé kiválasztásakor az ízlésünk mellett hagyatkozzunk a tényekre is. A Mindmegette összegyűjtötte azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni a megfelelő édesség kiválasztásakor.
Akárcsak egy jó bor esetében, a kiváló minőségű csokoládé árán sem érdemes spórolni. Nem kell feltétlenül a legdrágábbért nyúlni, de célszerű megkeresni az ár-érték arányban számunkra legmegfelelőbbet. A prémium csokoládék picit drágábbak, azonban jobb minőségű terméket kapunk.
Érdemes elolvasni a termék csomagolását, mert az összetevők listájából lehet következtetni a csokoládé minőségére. A minőségi csokoládé kakaómasszából és kakaóvajból készül, kis mennyiségű cukor hozzáadásával. Ha ennél jóval hosszabb a hozzávalók listája, például mesterséges ízesítőket vagy hidrogénezett olajokat tartalmaz a termék, akkor gyaníthatjuk, hogy gyengébb a minősége. Minél több a felesleges adalékanyag, annál rosszabb a csokoládé.
Közélet
A csomagoláson azt is figyeljük meg, hogy tejcsokoládé vagy étcsokoládé szerepel-e rajta. Ugyanis csak ebben az esetben beszélhetünk valódi csokiról. A tejbevonónak, étbevonónak címkézett termékek nem tartalmaznak kakaóvajat és a kakaótartalmuk is körülbelül 5 százalék körül mozog. Vannak olyan receptek, amelyekben ezeket is bátran használhatjuk, de például krémekhez nem jó választás.
A jó minőségű csokoládé titkai IDE kattintva folytatódnak!
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu