Öngyújtóval akartak rabolni Kecskeméten

Fegyver alakú öngyújtóval akart kirabolni egy kecskeméti élelmiszerboltot egy városföldi férfi. Nem volt szerencséje, mert épp akkor érkezett meg az áruszállító… A tetthelyről eloldalgó férfit nem sokkal később a rendőrök lefülelték: egy korábbi bűncselekmény alapján ismertek fel.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 06. 19. péntek2009. 06. 19.
Öngyújtóval akartak rabolni Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a korábban ismeretlen tettes ellen rablás bűntett kísérlet gyanúja miatt elrendelt nyomozás kapcsán őrizetbe vett egy 38 éves városföldi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán délelőtt háromnegyed 10 körül bement a kecskeméti Nyíri úti élelmiszerüzletbe.

Rövid nézelődés után a pénztárnál megállt, és egy fegyvert elővéve az üzletben egyedül tartózkodó női alkalmazottat a pénztárban található készpénz átadására szólította fel. Ennek a boltos nem tett eleget, mert ekkor az üzlet hátsó, zárt bejáratához érkezett áruszállító tehergépkocsijával egy nagykőrösi férfi. A gépkocsi hangját meghallva az alkalmazott az üzlet hátsó helyiségébe, az elkövető pedig a helyszínről elmenekült.

A bűncselekmény elkövetését követően a nyomozó hatóság úgy döntött, hogy az ügyben a lakosság segítségét is kéri, ezért néhány hírportálra, valamint a rendőrség belső hálózatára is eljuttatták az elkövető rendelkezésre álló személyleírását, valamint a bűncselekményről készült kamerafelvételeket.

A kecskeméti rendőrkapitányság állományában szolgálatot teljesítő egyik munkatárs jelezte, hogy más, korábbi intézkedése alapján felismerni véli az elkövetőt. Az információ ellenőrzése során a gyanú beigazolódott. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Gyanúsítottkénti kihallgatásán a cselekmény elkövetését elismerte. A lakásán megtartott házkutatás során lefoglaltak egy fegyver alakú öngyújtó is, amivel a rablást akarta végrehajtani.

Ezek is érdekelhetnek