Toplistás csaló rendőrkézen

Hamis papírok felhasználásával szűk egy év alatt nyolcvanhét millió forintos kárt okozott „ügyfeleinek” egy nyíregyházi férfi. A csalót Budapesten vették őrizetbe.

KriminálisBalogh Géza2009. 06. 14. vasárnap2009. 06. 14.
Toplistás csaló rendőrkézen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói a hét derekán Budapesten fogtak el egy 35 éves nyíregyházi férfit, aki jelentős értékre elkövetett csalások miatt tavaly óta szerepelt a megyei körözési top 10-es listán.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi hamis okmányok használatával 2008 őszén 35 millióért eladott egy nyíregyházi lakást, mely nem az ő tulajdona volt. Szintén hamis iratokat felhasználva 150 tonna, 28 millió forint értékű nyersvasat vett át egy osztrák vállalattól, míg egy másik cégtől 24 tonna húst szállíttatott így el, mintegy 18 millió forint kárt okozva. Kibérelt még két targoncát is, melyeket nem vitt vissza, itt öt millió forint volt a sértett kára.

A pénz jó rész természetesen menetközben eltűnt, így a károsultaknak alig van esélyük arra, hogy valamikor is viszontlátják a forintjaikat.

Ezek is érdekelhetnek