A babakocsit és a balhét is elvitték

Több szempontból is lebuktatták magukat azok a tolvajok, akik babakocsit és bőrpapucsot vittek el egy hejőkeresztúri családi házból.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 07. 03. péntek2009. 07. 03.
A babakocsit és a balhét is elvitték

Megdöbbenve tapasztalták a mezőcsáti rendőrőrs járőrei, hogy a segéd-motorkerékpáron egyszerre két fiatalember közlekedik, és még egy nagyobb méretű babakocsit is magukkal visznek. A „közlekedés-e különös módjára” felfigyelve, a rendőrök intézkedés alá vonták őket, és a motorkerékpár vezetőjével szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Ezt követően a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint Hejőkeresztúr egyik lakóház udvaráról ismeretlen tettesek egy babakocsit, valamint egy pár, bőrből készült papucsot loptak el, mintegy 46 ezer forint értékben. Az ügyelet jelzésére járőröknek rögtön gyanússá váltak a segéd-motorkerékpáron babakocsival zsonglőrködők. Ezért a korábban igazoltatott férfiak lakásán házkutatást tartottak, és egyiküknél meg is találták a hejőkeresztúri ingatlanból ellopott tárgyakat.

A mezőcsáti férfi és fiatalkorú ónodi társa a mezőcsáti rendőrőrsön történt kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt indított velük szemben eljárást.

Az eset kapcsán elmondható: a sikeres elfogást az ügyeletes tiszt és az éber járőrök közötti gyors és pontos információcserének volt köszönhető.

Ezek is érdekelhetnek