Operettfalu Kübekházán

Kübekházán, az 1650 lelket számláló, Szeged melletti falu főterén az idén nyárom immár kilencedik alkalommal rendezik meg – a szokásoknak megfelelően – július utolsó szombatján az Operettfalu gálaműsorát.

KrónikaBudai Horváth József2007. 07. 20. péntek2007. 07. 20.
Operettfalu Kübekházán

Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operettgálája a falu főterét átívelő útra épített színpadon elevenedik meg. Az építész, a díszlet- és látványtervező munkája hatásosan érvényesül a virágdíszítés, a főteret, a templomot, az ősfákat és a környező épületeket kiemelő világítás segítségével.

Az idei műsor – 28-án este 8 órakor – vendégművészei sorában megtaláljuk Pitti Katalint, Kovács Zsuzsát, Vásári Mónikát, Teremi Trixit, Nemcsák Károlyt, Jankovits Józsefet, Kovácsházi Istvánt, Bozsó Józsefet. A Váci Szimfónikusokat Farkas Pál vezényli, közreműködik a Rajkó Zenekar hét tagja (prímás: Suki István), az Operettszív Tánckar (koreográfus: Szamosi Judit) és Virágh András orgonaművész. A gála művészeti igazgatója Bozsó József, díszlettervezője Toronykőy Attila.

Az ingyenes gála sikerén sokan munkálkodnak évről évre. Csaknem háromezer helybéli önkéntes vesz részt a díszletépítéstől kezdve bármiféle fizikai munkán át a vendéglátás megszervezéséig. De a Dél-Alföld, Szeged kistérsége és a csongrádi megyeszékhely sem hagyja magára a kübekháziakat. Az idei rendezvény az Európai Unió támogatásával, szponzorok bevonásával jön létre. A Magyar TV és a Duna TV, valamint a városi televízióknak is köszönhetően mára már országos érdeklődés kíséri az Operettfalu műsorát.

A színpaddal szemben mintegy hatezer(!) ülőhelyet alakítanak ki, mindösszesen 12-15 ezer operett-kedvelő – itthoni és külföldi – vendéget várnak a gálára és a kísérőrendezvényekre. A rendezvény napján a Volán Szegedről húszpercenként indít buszjáratot Kübekházára, s ilyenkor üzemel az „Operettfalu kisvonat” is, mely ingajáratban szállítja az érdeklődőket a falu ideiglenesen lezárt végétől a főtérig. Az autósoknak a sportpályán és az út menti mezőn alakítanak ki parkolóhelyeket.

Információ:
Honlap
: www.operettfalu.hu; www.kubekhaza.hu
E-mail
: [email protected]
Telefon
: 62/254-514, 62/254-844, 30/405-2897
Fax
: 62/254-571

Ezek is érdekelhetnek