A félkarú adományozó

Csendes Gábor és Márton Lajos, a két lelkes hajdúszoboszlói focidrukker eredeti ötlettel állt elő magyar futball-utánpótlás támogatására: adománygyűjtő automatát szerkesztettek. A módszert fél év leforgása alatt további 17 településen vezették be a helyi futballdrukkerek törzshelyein.

KrónikaBudai Horváth József2007. 10. 01. hétfő2007. 10. 01.
A félkarú adományozó

A hivatalos nevén „utánpótlás-szponzor automata” játékgép fedőlapján a helyi futballcsapat tagjainak arcképei alkotnak két koncentrikus kört. A százforintos bedobása utáni gombnyomásra fénypontok futnak körbe a focisták fotóin Ha a fényjáték azonos arcképeken áll meg, akkor a játékos nem pénzt kap, hanem nyereménye egy-egy korsó sörre vagy a futballcsapat relikviáira váltható be (a csatár mezére, a védő hajpántjára, a kapus régi kesztyűjére stb.).
A gép perselyét meghatározott időközönként, a törvényes szabályozásnak megfelelően bontják fel. A bevétel jelentős részét az utánpótlás csapat nevelésére, képzésére fordítják, a maradékból pedig a fenntartást és a népszerűsítést fedezik.
A félkarú adományozók Hajdúszoboszló után immár Ebes, Kaba, Nagyhegyes, Báránd, Balmazújváros, Elep, Püspökladány, Derecske, Tépe, Váncsod, Hencida, Bojt, Sáp, Hajdúszovát, Nagykereki, Gáborján és Bakonszeg csaknem 100 sörözőjében, vendéglőjében működnek.

Ezek is érdekelhetnek