Kettős élet

Mindig tudtam, hogy az élet a legnagyobb regényíró. Kár, hogy általában giccsben utazik és nem is mindig happy enddel… Ismerek egy sztriptíztáncosnőt, aki kettős életet él. A nagyon csinos, 26 éves fiatal hölgy Zsuzsi nevet kapta a keresztségben, de a belvárosi lokálban, ahol éjszakánként táncol és vetkőzik, Suzyként ismerik, mivel egy Zsuzsi, a pesti éjszakában, maximum mosogathatna.

KrónikaSpánn Gábor2009. 07. 23. csütörtök2009. 07. 23.
Kettős élet

Kislány kora óta ismerjük egymást, ezért őszinte velem és hiszek is neki. Mint elmondta, kettős életet él. Éjszakánként a Suzy névre hallgató démon kergeti őrületbe a belvárosi lokál férfi közönségét, majd hazamegy, néhány órát alszik, és immár Zsuzsiként lesz megbecsült szociális munkás. Egy családsegítő szolgálatnál dolgozik napközben: megkapja a címet, és már megy is feltűzött hajjal, szemüvegben, smink nélkül. Általában beteg öregeket mosdat, ha kell, megeteti őket, beadja az injekciót, megméri vérnyomásukat, mert minderre van képesítése.

A nappali világ csupán a Zsuzsi nevű, halk szavú szociális munkást ismerte. Egészen a múlt hétig. Mert akkor homokszem került a gépezetbe. Zsuzsi elment egy külvárosi címre egy köszvényes öregúrhoz, akinek betegsége úgy elhatalmasodott, hogy kezelésre is kísérni kellett. Miután kiváltotta gyógyszereit, hazakísérte, még megkérdezte tehet-e érte valamit. Az öregúr ránézett és ennyit mondott: igen, tehet, de nem ma és nem itt. „Arra kérem, Suzy, hogy jövő héten, ha valamelyik este elmegyek a lokálba, ahol táncol, tegyen meg nekem egy szívességet. A száma végén az utolsó ruhadarabját, a melltartóját, kérem, nekem dobja oda. Tudja kedves, én két éve még menő vállalkozó voltam, és minden éjszakámat a bárban töltöttem. Társam lenyúlta a cég összes pénzét, abba rokkantam bele. Most van egy kis megtakarításom, és arra gondoltam, hogy a melltartó örök emlék lesz nekem, és legalább egy napra nekem is lesz kettős életem, és egy közös titkom magával.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek