Forróvérű Carreras

Szeptember 22-én a budapesti Erkel Színházban ad koncertet José Carreras, a világhírű tenor, aki énekelt már hazánkban, és nem tudja elfelejteni a magyar közönség szeretetét, a meleg fogadtatását, a zeneértő kíváncsiságot, a spontán őszinteséget, a hálás tapsot.

KultúraPethes József2004. 09. 17. péntek2004. 09. 17.
Forróvérű Carreras


Egy interjúban így vall magáról: "Barcelonai vagyok, forróvérű spanyol. Valóban szenvedélyes vagyok mindenben, ami igazán fontos nekem, a zenében, a gyerekeimmel kapcsolatban és a fociban, de, őszintén szólva, azt hiszem, velem könnyen ki lehet jönni." Az előadó nem tartja többnek magát, mint szórakoztatást nyújtó művésznek. Örvendetesnek véli, hogy az utóbbi húsz évben az opera népszerűsége megnőtt, és szerencsére ma már nemcsak az elit közönség sajátja. Milliók élvezik, s a fiatalabb generációk számára is természetessé válik a klasszikus zene.
Carreras soha nem felejti el azt a sok szeretetet, biztatást, amit emberek millióitól kapott betegsége idején, a leukémia elleni küzdelmében. Azért is hisz abban, hogy hangjával, éneklésével szeretetet és köszönetet tud tolmácsolni mindazoknak, akik, ha csak gondolatban is, de vele voltak a nehéz órákban. Kétszeresen örült a gyógyulásnak: először magának a visszakapott életnek, utána a visszakapott hangjának. Bárhol énekel a világon, bármilyen kis színpadon vagy ismeretlen helyen, mindenütt a legtöbbet szeretné adni.

Ezek is érdekelhetnek