Sárga rózsa Erdélyben

Koncz Zsuzsa Kárpát-medencei koncertkörútján eddig fellépett a szlovákiai Érsekújváron, Pozsonyban, Kassán, Révkomáromban, lapunk megjelenésével egy időben Galántán tapsol neki a közönség, majd az erdélyi városok következnek.

KultúraBorzák Tibor2004. 11. 26. péntek2004. 11. 26.
Sárga rózsa Erdélyben


Marosvásárhely után december első hetében Kolozsváron, Szatmárnémetiben, Nagyváradon és Aradon tesz eleget a meghívásoknak.
Az úgynevezett Európa-turné május 1-jén, uniós csatlakozásunk napján kezdődött a német-cseh-lengyel határon fekvő Zwickauban, és természetesen nem maradtak ki a magyarországi nagyvárosok sem.
- Az erdélyi vendégszereplés különös izgalommal tölt el - nyilatkozta a Szabad Földnek Koncz Zsuzsa. - Már csak azért is, mert egynémely, idehaza is legendássá vált dalom mondanivalója abban a közegben még nagyobb hatással és erővel szólhat. (Csak egy példa: "Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa / Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra" . A szerző megjegyzése.) Ez eleve meghatározza a fellépések hangulatát. Annyi bizonyos, nem szokványos rockkoncertek lesznek - Kolozsvárott például az Operában tartjuk a műsort -, hanem magasabb szintű, magasabb hőfokú találkozások várhatók.
A napokban jelenik meg az énekesnő DVD-je a tavalyi Erkel Színház-beli koncertjéről, és készül az életrajzi DVD is. Az egyik német televízió októberben felvételt készített Koncz Zsuzsával, melyet karácsonykor sugároznak. És szép csendben készül az új verslemez!

Ezek is érdekelhetnek