Új teátrum nyílik Budapesten

A főváros legújabb teátruma, a Körúti Színház december 25-én Molnár Ferenc: A doktor úr című darabjának bemutatójával nyitja meg kapuit a Guttenberg Művelődési Otthon épületében (1085 Budapest, Kölcsey u. 2.). Amint az a színház sajtótájékoztatóján elhangzott, még az idén láthatja a közönség a Mezítláb a parkban, illetve a Teaház az augusztusi holdhoz című vígjátékokat, valamint a Sziámi zenekar Seres Rezső dalaiból összeállított különleges koncertjét.

KultúraBudai Horváth József2005. 12. 16. péntek2005. 12. 16.
Új teátrum nyílik Budapesten

A hetvenes években, amikor a színházi élet virágkorát élte Magyarországon, a "körúti színház" fogalom volt, amely az Ádám Ottó vezette Madách Színházhoz kapcsolódott. Az idea egy olyan színházat takart, amelyben a legnagyobb formátumú színművészek olyan igényes vígjátékokat játszottak, amely szórakoztattak, ugyanakkor emberi mélységet is magukban hordoztak.
Budapesten számtalan olyan színház van, ahol időről időre a repertoárra kerülnek ilyen igényes vígjátékok, ám jelenleg nincs egyetlen olyan színház sem, amelyik kizárólag ezen  nagyszerű hagyomány felélesztésének szentelné a működését.
A főváros legújabb színháza, a Körúti Színház - mint ezt már a neve is jelzi - ezt az űrt szeretné betölteni. A társulat olyan közismert művészekből (többek között Koltai Róbert, Koncz Gábor, Vándor Éva, Szakácsi Sándor, Őze Áron, Kautzky Armand, Fodor Zsóka, Görbe Nóra) és fiatal tehetségekből (így Sztankay Orsolya, Szabó Erika, Beleznay Endre, Hadházi László) áll, akik a szó legjobb értelmében vett komikusok, értik és érzik ennek a súlyát, és hisznek az igényes szórakoztatásban.


Ezek is érdekelhetnek