Nagy óceáni kalandok

A Nagy óceáni kalandok című természetfilm-sorozatot március 5-én 18 órától kezdik vetíteni az Animal Planet műsorán. A további részek vasárnaponként kerülnek a képernyőre, szintén 18 órai kezdettel.

Kultúra2006. 03. 03. péntek2006. 03. 03.
Nagy óceáni kalandok

Monty Hall, a híres felfedező és kalandor Nagy óceáni kalandok című természetjáró sorozatában többek között karnyújtásnyira úszkál a tengerek legcsodálatosabb és nemegyszer igen veszedelmes lényeitől. Az Animal Planet műsorában elkísérhetjük a felfedezőt pazar sziklaszigetek közé, pálmafákkal szegélyezett partokra, kopár sziklaszirtekre, zsúfolt repülőterekre, piszkos városokba, olajos vizű kikötőkbe és a nyílt óceánra. A sorozat minden része egy kiszemelt állatfajjal való csodálatos találkozással zárul.
Az utazó páratlan szakmai hozzáértése a biztosíték a színvonalas és szórakoztató kikapcsolódásra. Szenvedélyesen kutakodó tengerbiológus Monty Hall. Szakértelme ugyan segíti őt a tengeri lények felkutatásában, de csakis a nagy vizek jó ismerői, a helybeliek segítségével találhat rájuk.
Mexikó partjainál a szelíd és roppant méretű bálnacápát keresi fel, és a parttól több száz kilométerre is elmerészkedik, hogy találkozhasson a tengerek legkecsesebb állatával, a nagy ördögrájával. Új-Zélandon a Szegény Lovagok szigeteit fedezi fel azért, hogy kiderítse: vajon a hírhedt bronz bálnacápa valóban olyan veszélyes-e, ahogyan azt a szóbeszéd tartja? A karib-tengeri szirti cápa keresése közben Belize barlangjait, szigeteit és tengereit járja be, még a híres Kék lyukba, abba a korallpadba vájt kráterbe is lemerül, amelyet a ragadozó cápák őriznek...
Egy hetet tölt Monty Hall a Galápagos-szigeteken, olyan csodálatos állatok társaságában, mint a világon egyedülálló trópusi pingvin, a játékos fóka, a tengeri leguán (utóbbi a világ egyetlen úszó gyíkja). A paradicsomi hangulatú makronéziai Palau szigetén egy medúzákkal teli kráterbe merészkedik le, ahol farkasszemet néz a világ egyik legkülönösebb és legbecsesebb halával, majd egy fantasztikus teknőstemetőre bukkan egy veszélyes üreg mélyén. Mindezek után végül versenyt úszhat a ritka óriással, a cserepes teknőssel.

Ezek is érdekelhetnek