Tévéjegyzet

KultúraUjlaki Ágnes2007. 03. 09. péntek2007. 03. 09.
Tévéjegyzet

Soha ennyi könnyben úszó férfiszem, sértődött ajkbiggyesztés, erőltetett mosoly. Rettenetes tragédiák játszódnak le szemünk előtt: a múltkor például kiesett Nacsa Olivér! Az eddigi pályafutásával messze nem arányosan nagy arcú parodista jópofizását ezek szerint már a közönség sem akarta tovább hallani... A többi sztár - vagy inkább sztárocska - meg majd sorban, egymás után eseget ki, így a dráma minden héten fokozódik. A TV2 nagy reményeket fűzött a Sztárok a jégen című produkcióhoz, amely nyilván ezért foglalja le hosszú heteken át a szombat-vasárnapi főműsoridőt - de alighanem rosszul kalkuláltak. A jégtáncról már eleve nem lehet elmondani, hogy a nemzet apraja-nagyja él-hal érte, hát még ha ilyen, kissé gagyi tálalásban kapja. Mert ez a műsor bizony olyan kommersz, mintha készítői minden puskaporukat ellőtték volna az előzetes hírverésre, a promóciós cikkekre, a felvezető interjúkra, a vízcsapból amúgy is folyó résztvevők népszerűsítésére. A szereplők közül Rubint Réka hogyan is hiányozhatna?
Nagy Feró az adu ász, s ez tényleg meglepetés. Saját közege, a rockerek vajon mit szólnak ahhoz, hogy a nagy lázadó, a nemzet csótánya koricipőt húz és édi kis kűrt fut? Azt gondolják, hogy a legendáknak nem volna szabad megöregedniük? Vagy azt várják, hogy Feró majd bolondot csinál a médiavilágból, és amit művel, épp olyan bohóckodás, mint amikor Karel Gott-számot énekel? Pedig nem az. Az öreg rocker lehiggadt, és beállt szépen a sorba. Az összes bulvárlap örömére. Azért legyünk igazságosak: a műsorban ő a legaranyosabb és a legkevésbé görcsölő. Számíthat is rá, hogy ezentúl hetente behívják majd "beszélgetni" a különböző tévéshow-kba. Ha ezt Erdős Péter látná...
Akad itt minden. Olyan zene, amelyre biztosan bejön a vastaps. A legutóbbi adásban volt Hava Naguila, Ciao bella, Kalinka - a közönség tombolt a gyönyörűségtől. Volt lelkesen harsány műsorvezető, volt otthon lábadozó, képernyőn megidézett, sérült színésznő, volt emelt fővel kieső, volt sértődött férj, könnyes ölelkezés, meghatott búcsúzás, s mindez órákra elnyújtva... És vitatható, beszólós zsűri. A két szakmabeli, hozzáértő zsűritag, Regőczy Krisztina és az időnként megjelenő Sallai András rokonszenvesen, kedvesen nyilvánul meg. Hanem a két sztár, Varnus Xavér és Liptai Claudia mélyen a saját szintje alatt teljesít. A szabadszájú orgonaművész hetet-havat összehord: poénjai, anekdotái egyáltalán nem vágnak ide, láthatólag maga sem érti, mit is keres itt. Liptai pedig, már befutott műsorvezetőként, anyaként, nem engedhetné meg magának azt a stílust, mint amikor még a média kis dögös vöröse volt. Ha ő maximálisan elvárja a tiszteletet maga iránt, akkor neki sem kéne férfipopókról lelkendeznie. Ez már nem pikáns, hanem egyszerűen közönséges. Kettőjük "bírálatai" két véglet közt ingáznak: vagy undokul csípősek, vagy nyálasan ömlengőek.
Ilyenfajta műsorhoz szép és látványos jelmezek illenének. Ennyi ronda ruhát azonban egy rakáson még sohasem láttam! Rubint Réka orosz jelmeze, a műsorvezetőnő hálóinge, Liptai Claudia fejstólája, kalapkája - elképesztően csúf volt. Ennyi csinos nő, gyönyörű táncosnők, jó alakú sztárok, és egyikükre sem tudtak egy szép ruhát adni? Ez már kunszt.
Alighanem a nyárba is beleszaladunk, mire vége lesz ennek a produkciónak. Ahogy az időjárás-előrejelzések ígérik, hőségre számíthatunk. Lehet, hogy a végén még jól is esne majd egy kis jégrevűt nézni? Talán akkor újra odakapcsolok.

Ezek is érdekelhetnek