Milliárdos Messiások a Modem kiállításán

Végéhez érkezett a Messiások – a modern művészet remekei a megváltásról című nemzetközi kiállítás előkészülete a debreceni Modemben, így ma végre a közönség is megcsodálhatja a felbecsülhetetlen értékű remekműveket.

KultúraBalogh Mária2009. 08. 13. csütörtök2009. 08. 13.
Milliárdos Messiások a Modem kiállításán

A két éve készülődő, nagyszabású rendezvény ma este 20 órakor nyílik meg a látogatók előtt a szokottnál is nagyobb biztonsági óvintézkedések mellett. Erre azért van szükség, mert a kétszáz remekmű összértéke szinte felbecsülhetetlen, de vannak alkotók, akiknek művei több milliárd forintot érnek.

A kiállításon 130 művész munkája látható: 14 országból 200 alkotás érkezik a Modembe, s köztük vannak egyebek mellett Picasso, Dalí, Chagall, Munch és Munkácsy Mihály alkotásai is, így nem véletlen, hogy a december 13-áig látható kiállítást a szervezők szokatlanul magas összegre biztosították.

De ki lesz állítva a világ legdrágábbnak tartott élő női festőjének több munkája is, akinek közel 1 milliárd forint értékű műveit a közönség most láthatja először Magyarországon.

A Messiások címet viselő tárlaton a klasszikus modern olajképektől, a fotókon, festményeken és bronzszobrokon át, egészen a kortárs video-installációig minden műfaj bemutatkozik, olykor egészen különös módon.

Ezek is érdekelhetnek