Gyermeknap alkalmából ingyenes filmek láthatók a Filmión

Gyermeknap alkalmából a Keménykalap és krumpliorr, valamint A varázsló és a Szeleburdi vakáció ingyenesen látható a Filmión csütörtöktől vasárnap estig.

KultúraMW 2024. 05. 24. péntek2024. 05. 24.

Forrás: Nemzeti Filmintézet

Forrás: Nemzeti Filmintézet

Palásthy György 1969-es, A varázsló című filmje a tetteinkért való felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet. 

A kisiskolás Balogh Gyuszi mindig a rövidebb utat választatja, a szorult helyzetekből füllentéssel vagy varázsló barátja, Csilicsala bácsi segítségével igyekszik szabadulni. A főbb szerepekben Páger Antal, Gobbi Hilda és Agárdi Gábor látható - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.   

A Keménykalap és krumpliorr című vígjátékban kisiskolások egy csoportja cirkuszi műsort rendez beteg osztálytársuk felvidítására, miközben megpróbálják felkutatni az állatkert eltűnt majmait. 

A Bácskai Lauró István rendezésében, Csukás István regényéből forgatott tévésorozat mozifilmváltozatának népszerűsége máig töretlen.   

A Szeleburdi vakáció főhősei, Faragóék nagyot mernek álmodni, miközben példát mutatnak összetartásból és szolidaritásból. 

A családnak nincs pénze a nyaralásra, ezért a gyerekek megpróbálnak alkalmi munkákkal pénzhez jutni. Így találkoznak a 90 éves özveggyel, Dédikével, aki felajánlja Faragóéknak néhai férje hajóját, amennyiben sikerül felkutatniuk és működőképes állapotba hozni. A Szeleburdi család folytatása Benedek Miklós és Kiss Mari főszereplésével készült.   

A Nemzeti Filmintézet által indított Filmio egyedülálló kínálattal várja a nézőket online.

Kiváló minőségben elérhetőek a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül. Jelenleg mintegy 1000 magyar film közül válogathat a közönség a Filmión, amely mobilon és okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető - írták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetnek